Somalia.....de la religie la nebunie

O femeie de 20 de ani, care divorţase, a fost acuzată de adulter în Somalia şi, după ce a fost îngropată în pământ până la brâu, a fost ucisă cu pietre de către islamişti în faţa unei mulţimi de aproximativ 200 de personae.
Un judecător care lucrează pentru grupul de militanţi al-Shabab a spus că tânăra a avut o aventură cu un bărbat necăsătorit în vârstă de 29 de ani. Judecătorul a precizat că femeia a născut un copil nelegitim şi a fost găsită vinovată de adulter, pedeapsa iubitului ei fiind de 100 de lovituri de bici.
Potrivit felului în care al-Shabab interpretează legea Sharia, oricine a fost căsătorit şi are o aventură amoroasă - chiar şi cei care au divorţat - este vinovat de adulter, pedeapsa fiind de moarte prin aruncarea cu pietre. O persoană necăsătorită care întreţine relaţii sxuale în afara căsătoriei este pasibilă de o pedeapsă de 100 de biciuiri.


Un somalez de 112 ani a luat în căsătorie o tânără de 17 ani. Sute de persoane au luat parte la ceremonia care a avut loc într-un sat din Somalia. Bătrânul a mai fost căsătorit de cinci ori.
"Dumnezeu m-a ajutat să-mi îndeplinesc visul", a spus mirele. Bătrânul povesteşte că a aşteptat ca fata să crească pentru a o cere de nevastă. "Nu am forţat-o. M-am folosit de experienţa mea ca să-i demonstrez că o iubesc", a mai spus Ahmed Muhamed Dore.

Câştigătorul unui concurs de recitare din Coran şi de cunoştinţe generale organizat de grupul islamist al Shabaab din Somalia a fost răsplătit cu un AK-47, două grenade, o mină anti-tanc şi un computer.Competiţia, organizată de grupul rebel ce are legături cu al Qaida, a durat o lună şi a fost câştigată de un adolescent de 17 ani. Pentru locul doi, un tânăr de 22 de ani a primit o aceeaşi armă AK-47 şi muniţie.Concursul este rezervat tinerilor de 10-25 de ani, a fost încheiat cu o ceremonie, în cadrul căreia liderii grupului au cerut părinţilor să permită copiilor lor să înveţe a mânui o armă, pentru a se putea lupta contra duşmanilor, scrie Reuters .
Acum nu stiu ce sa mai zic……o femeie e ucisa pentru adulter…….unul se insoara cu o fata mai mica cu 95 de ani(macar de as trai atata)……unul castiga un AK-47 pentru ca stie Coranul…..nenorocitii….
Era bun Mircea Badea:”Traim in Somalia si asta ne ocupa tot timpul”…….:))
Multumesc Doamne ca m-am nascut in Romania.

2 comentarii:

 1. Anonim23:52:00

  Hi and thanks you comment.Iam reading you second blog,but this is intrestings too.Horrible events!
  I pray and hope you fell and peoples what you tell this!It presend my blog space belongs you too,but i think at you not wanted cute girl picture.But come admire my presend for you=)
  See you and good night!

  RăspundețiȘtergere
 2. Anonim09:56:00

  Somalia este departe de ceea ce ne imaginam marea majoritate dintre noi. Ceea ce povestesti tu sunt lucruri atat de banale de parca ai spune ca "in Romania un individ a avut un accident usor de masina fara sa fie el vinovatul, insa asiguratorul a considerat ca este culpa comuna si ambii soferi au platit reparatiile masinilor". Lucru normal...

  Eu am stat 7 luni in Iraq si crede-ma, cand m-am intors in Romania ma simteam in rai. Ajungi sa apreciezi faptul ca poti dormi noaptea linistit, fara grija ca nu te vei mai trezi niciodata. Ramai socat cand vezi ca starea normala a lucrurilor intr-o astfel de tara este ca atunci cand te iesi din casa sa nu iti uiti AK-47 (nu cheile, nu portofelul). Cine are un jaf de Opel Kadet din '85 este tare. Am vazut si oameni bogati, care aveau casa in oras, cu curte, un palmier, maxim 500m2 de pamant si 500-1000 dolari in buzunar. Cumparau orice cu banii aia. Oamenii sunt atat de saraci incat daca le dadeai un dolar sau o prajitura deveneau cei mai buni prieteni ai tai, si iti ramaneau datori.

  Un alt lucru socant: copiii mergeau la scoala desi sansele de a se reintoarce erau minime. Am vazut scoli bombardate si copii ucisi de dispozitive improvizate. Astea erau lucruri cotidiene, cand auzeai o bubuitura mergeai sa vezi pe cine mai poti salva...

  Am fost de cateva ori la doar 10-15 m de locul de impact al unui proiectil de mortiera, am avut norocul ca intre mine si explozie a fost un zid, o cladire. Am simtit pe proprie piele cum este sa traiesti intr-o tara macinata de razboi. Somalia este mult mai rau. Haosul domneste de multi ani acolo, piratii din Oc. Indian si-au gasit refugiul in aceasta tara pentru ca nimeni nu mai intra acolo sa intervina. Este ultima hazna a Pamantului, rusinea umanitatii, triumful indiferentei.

  RăspundețiȘtergere