Casierii C.F.R.Calatori in cativa ani vor fi pe cale de disparitie!


Zilele acestea vor fi instalate in Gara de Nord, doua automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie pe calea ferată, care vor putea fi plătite, pentru început, doar cu cardul.
In luna octombrie a anului trecut a fost introdus sistemul de cumpărare online a biletelor de tren.
Proiectul privind conceptia si constructia automatului sunt 100% romanesti.In viitor se va mări numărul de automate din Gara de Nord, iar apoi sistemul se va extinde în toate gările mari din România.
Încă 10 automate de vânzare a biletelor vor fi montate şi alte în staţii CFR reşedinţă de judeţ, din ţară în cursul anului 2010.Automatul pe lnga eliberarea de legitimatii de calatorie ofera calatorilor si informatii privind circulatia trenurilor.
Mai mult, conducerea CFR Călători vrea să instaleze asemenea automate şi în haltele unde casieriile nu sunt deschise 24 de ore din 24, dar şi în malluri şi supermarketuri, pentru a atrage mai mulţi călători pe calea ferată.
Preţul de cost al automatelor este mult mai redus decât cel care ar fi trebuit plătit dacă ele ar fi fost cumpărate din străinătate,iar costul intretinerii lor lunare este cu mult mai mic decat plata unui casier CFR.


Un comentariu:

  1. Eu cred că mai întâi va dispărea CFR Călători... după cum se prezintă lucrurile...

    RăspundețiȘtergere