NASA a scos avionul viitorului.....PuffinA fost prezentat de NASA, se numeste Puffin si poate zbura cu 480km/ora.
Asadar, NASA ar putea transforma visul lui Icar in realitate. In cadrul unei intalniri a American Helicopter Society, agentia spatiala americana a prezentat proiectul "Puffin", un vehicul electric capabil sa transporte un om pe o distanta de 250 km, la o viteza de 480 Km/h, si cu care pasagerul se va putea "imbraca".
Vehicolul, al carui nume este inspirat de cel al unei pasari comune in Statele Unite, va avea o inaltime de 3,7 metri, va dispune de doua rotoare si va cantari 135 kg. Va fi alimentat cu baterii reincarcabile pe litiu, iar motorul electric va garanta absenta emisiilor nocive si chiar si silentiozitatea zborului.
Proiectul ar putea sa aibe atat aplicatii militare, cat si civile. Primul prototip Puffin capabil sa zboare, cu dimensiunea de doar o treime din cea prevazuta pentru produsul final, va fi gata pana in luna martie; pana la realizarea "fratelui mai mare" vor trece insa cel putin 5 ani. Motivul? Inginerii inca nu au reusit sa rezolve probleme tehnice precum durata bateriilor, care in clipa de fata garanteaza o autonomie de doar 80 km.


sursa:  Descopera

3 comentarii:

 1. Thank you for this information.

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi dacă se epuizează bateriile în zbor, ce şanse mai ai? Poate plana?

  RăspundețiȘtergere
 3. Anonim10:12:00

  Şi dacă se epuizează bateriile în timpul zborului poate plana până la un punct de atereizare?

  RăspundețiȘtergere