Rosia Montana.....Rosieni aurul nu este al vostru sau al RMGC-ului....este al romanilor!!!


Rosia Monatana este o localitate unde rata somajului a atins cote alarmante…..90%. Somajul in zona a fost creat artificial si deliberat, si totul a fost canalizat catre unica si miraculoasa solutie: Rosia Montana Gold Corporation si mineritul cu cianuri.
Compania care deţine licenţa, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), cheltuieşte anual câteva sute de mii de euro pentru a câştiga bunăvoinţa comunităţii locale, prin investiţii în infrastructură sau programe sociale.
Banii ajung, printre altele, la firme controlate de actuali sau foşti aleşi locali, judeţeni ori ONG-uri, care ar avea astfel tot interesul să susţină derularea exploatării aurifere. Şi sora primarului are contracte cu RMGC.
In localitate este afisat un banner cu textul:”Multumim celor care ne poarta de grija, dar Rosienii isi pot decide singuri viitorul”
Un singur lucru ar trebui spus Rosienilor….Aurul nu este al lor, ci al romanilor si nu ei decid viitorul copiilor romani.
De ce nu se construiesc ferme de crestere a animalelor, de ce nu se face un traseu turistic, un muzeu, sau de ce nu se cauta o alta forma de a aduce noi locuri de munca in zona?
Nu sunt locuri de munca dar nici nu se cauta aducerea lor?Singura solutie este extractia aurului?De ce oare?
RMGC va folosi 200 milioane kg de cianura (NaCN) care toate vor ajunge in mediu, sub o forma sau alta.
Daca tot se decide exploatarea aurului, exploatarea ar trebui să se facă în galerii şi nu în carieră deschisă, cu tehnologie care nu se bazează pe cianură,iar dupa acoperirea cheltuielilor de investitie Romaniei sa-i revina o productie de 70-80% si restul firmei RMGC.
Cu 4 miliarde de euro Romania nu va iesi  din criza!Africanii nu s-au imbogatit de pe urma concesionarii terenurilor de diamante iar americanii s-au opus si se opun exploatarii propriilor zacaminte din motive ecologice.
Americanii de ce se opun si noi nu?
Este adevarat ca extragerea a 15-20 de tone de aur anual ar propulsa Romania in topul tarilor producatoare de metale rare si Romania va fi vazuta “bine” pe plan international, dar aurul romanesc nu trebuie sa fie extras de catre straini,ci de catre statul roman,caci e averea poporului.