Salariile bugetarilor, mai mici dupa aplicarea Legii unice a salarizarii

Salariile bugetarilor sunt mai mici dupa aplicarea legii unice de salarizare, chiar daca guvernantii dadeau asigurari ca nu se va intampla acest lucru.


Potrivit Realitatea TV, salariile angajatilor de la stat au scazut, in unele cazuri, si cu 400 de lei, potrivit calculului rezultat in urma aplicarii Legii unice de salarizare. Astfel, o parte dintre salariati au ramas fara o parte din sporurile de care beneficiau pana acum, scadere care reprezinta sute de lei.
Altfel spus, actul normativ adoptat de Guvern mentine salariile mari din institutiile care au venituri proprii si ii dezavantajeaza tot pe cei cu venituri mici. Un exemplu in acest il reprezinta fostul director general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache. Aceasta are un lunar de 13 mii de euro, plus bonusuri.
Fostul sef al fondului a declarat ca salariul sau a fost stabilit pe baza unui studiu de piata si reprezinta jumatate din cistigurile managerilor aflati pe acelasi nivel de competenta din banci si fonduri de investitii.

Ordonanta de Urgenta mai prevede ca sefii de institutii pot desfiinta anumite posturi sau reduce salariile.
Normele de aplicare a legii salarizarii bugetarilor mai stabileste blocarea angajarilor in sistemul public pe parcursul anului 2010, precum si modalitatea in care vor fi reincadrati in functii angajatii statului.

Sursa: Mondo news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu