Vinul rosu….benefic pentru femei cand il beau barbatii


In ciuda perceptiei ca vinul este dedicat in mod special barbatilor, femeile reprezinta 52% din populatia adulta si cumpara 57% din vinul consumat in Statele Unite.
Desi mai toata lumea banuia ca exista o legatura intre vinul rosu si libidoul femeilor, un studiu a certificat acest lucru. Studiul, realizat in Italia, a concluzionat ca femeile care beau de obicei vin rosu, dar nu in cantitati exagerate, au un apetit mai mare pentru sex decat cele care consuma altfel de alcool.
O teorie agreata de cercetatorii italieni este aceea ca anumiti compusi din vinul rosu afecteaza intr-un mod pozitiv functia sexuala, imbunatatind circulatia sangelui in zona genitala.
Potrivit datelor furnizate de Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România, un român consumă în medie 26,9 litri de vin pe an.
Cand o pereche cineaza intr-un restaurant, barbatul este considerat implicit cel care achita nota de catre personalul restaurantului, si de aceea este tratat mai bine. Cand o femeie si un barbat iau masa impreuna, barbatului i se da meniul cu vinurile si i se cere sa deguste vinul ales, fara a se tine, cel mai adesea, cont si de femeia de la masa. Femeile, de asemenea, spun ca sunt tratate ca cetateni de mana a doua atunci cand iau masa singure sau cu o alta femeie, si se plang ca primesc deseori o masa mai proasta si servicii de mai slaba calitate.
Nimeni nu poate nega ca un pahar de vin rosu te ajuta sa te relaxezi si faciliteaza intr-o anumita masura exprimarea pasiunii, ca nu degeaba exista o vorba veche din batrani care spune ca vinul rosu este bun pentru femei daca il beau barbatii.
In Danemarca sa realizat un studiu care a demonstrat ca persoanele care consuma un pahar de vin rosu in fiecare zi au cu 50% mai putine sanse de a muri din cauza unei boli cardiovasculare, decat cei care nu au acest obicei.
Alt studiu realizat de oamenii de stiinta de la Harvard arata ca lichoarea dacica activeaza in organism o enzima care incetineste procesul de imbatranire si chiar creste speranta de viata cu pana la zece ani.
Si ca sa fie si mai buna vestea, tot un studiu arata faptul ca vinul rosu te protejeaza si impotriva cancerului de prostata.

Un comentariu: