Barbatii infideli, mai prosti decat cei devotati!

Se pare ca barbatii care au obiceiul de a-si insela partenera au un IQ mai mic decat cei care sunt fideli si implicati 100% intr-o relatie serioasa. Este demonstrat de cercetatorii britanici!
Psihologul Satoshi Kanazawa de la Scoala de Economie si Stiinte Politice din Londra a ajuns, in urma unui studiu, la concluzia ca atunci cand partenerul este mai destept, sansele ca el sa-si insele jumatatea sunt extrem de mici.
Acesta este de parere ca egoismul si tendinta de-a avea cat mai multe partenere in acelasi timp sunt semne de primitivism, in timp ce altruismul si seriozitatea intr-o relatie sunt trasaturi ce tin de un IQ superior, de evolutia intelectuala a barbatului.
Psihologul ne ofera si doua exemple destul de concludente! La categoria domnilor care isi inseala partenera de viata il avem pe jucatorul de golf Tiger Woods, deja celebru pentru numeroasele sale relatii extraconjugale, iar din tabara barbatilor fideli, si implicit inteligenti, il avem pe actorul Paul Newman, cunoscut la Hollywood drept cel mai devotat sot.
Sursa: ProTv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu