Ce tarife au preotii?...si cand te gandesti ca mai sunt si neimpozabile!!!

 De cand Patriarhia a decis ca fiecare parohie să-şi stabilească, prin hotărare a Consiliului Parohial şi cu acordul Centrului Eparhial, o taxă pentru serviciile religioase (nunţi, botezuri etc.), preoţii şi-au fixat propriul preţ.
Nici o biserică nu are afişat tariful la intrare, tocmai pentru că preţul este negociabil şi depinde întotdeauna de cât de bine eşti îmbrăcat, de cum miroşi, cât de îngrijit eşti sau cât de repede trebuie făcută programarea.

Astfel, preţurile încep de la 250 de lei şi ajung şi la 1.500 de lei. În plus, mai peste tot ţi se spune că “pentru cor trebuie să plătiţi extra”. Cum fiecare vrea ca botezul sau nunta să iasă bine, românii nu se mai uită la bani şi acceptă taxele, suprataxele şi, uneori, chiar şpăgile cerute de slujitorii Domnului. Ştiind cu cine are de-a face, Patriarhia menţionează totuşi că “în cazul în care un preot şantajează pe cineva, el poate fi reclamat la Centrul eparhial al Eparhiei de care aparţine, printr-o adresă către Chiriarhul locului”. Din informaţiile noastre, nimeni nu a făcut- o însă până acum.
Reporterii Libertăţii au făcut turul celor mi importante biserici din Bucureşti pentru a vedea ce tarife mai practică preoţii.

Trucuri ca să ieşi mai ieftinSe pare că preoţii sunt influenţaţi de cum arată enoriaşul atunci când lansează “oferta” de preţ pentru nuntă sau pentru botez. De aceea, iată câteva sfaturi pentru momentul în care vă duceţi la biserică să negociaţi tariful:
nu mergeţi cu un automobil scump (puteţi chiar să vă plângeţi că tramvaiul sau metroul a fost aglomerat);
nu vă luaţi hainele cele mai bune, bijuterii foarte mari sau geanta “de firmă”;
duceţi-vă să vă programaţi din timp;
mergeţi la mai multe biserici pentru a alege cel mai bun tarif;
pregătiţi-vă cu mai mulţi bani pentru ziua nunţii pentru că preotul ar putea să vă ceară o sumă mai mare decât cea stabilită iniţial.
Sursa: infoportal.ro

Un comentariu:

  1. Anonim14:18:00

    :-/ Nu as putea spune ca sunt de acord cu informatiile furnizate mai sus. Poate ca e valabil pentru Bucuresti (sau cel putin cateva dintre bisericile dragei noastre capitale), dar iti pot da un contraexemplu: in Maramures, in prima zi a anului, am participat la liturghia greco-catolica, liturghie la care, inainte de final, preotul a facut o declaratie a veniturilor si cheltuielilor pe anul tocmai incheiat, precizand de asemenea tarifele percepute pentru botezuri, nunti, inmormantari si parastase. Astfel ca oricine stia pretul. Si sincer mi s-au parut infime.

    RăspundețiȘtergere