Credite...Ce alegem: credit in lei sau in valuta? Seful ARB raspunde...

Fiecare dintre cele doua variante are avantaje si dezavantaje, este de parere Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si presedintele CEC Bank. "Ceea ce trebuie insa mentionat este ca cine vrea sa contracteze un credit in valuta trebuie sa fie foarte sigur ca veniturile sale ii vor putea acoperi si pe viitor rata, indiferent de fluctuatia cursului de schimb", subliniaza seful ARB. In ceea ce priveste creditul in lei, acesta are dezavantajul unei dobanzi putin mai mari, dar nu este supus riscurilor de pe piata valutara, sustine Ghetea.

"Daca vorbim de un credit pe termen scurt si la care exista resurse in valuta de rambursare a creditului din partea clientului, sigur ca imprumutul in valuta este mai ieftin si recomandat. Daca vorbim pe termen lung, lucrurile sunt diferite. Riscurile valutare ce pot aparea sunt necunoscute si viata ne-a aratat ca te pot lovi exact cand te astepti mai putin", a spus presedintele CEC Bank, la videochat-ul www.incont.ro.

Daca ai salariul in lei si creditul in euro, exista riscul unor resurse mai mici, cu care sa trebuiasca sa platesti aceleasi datorii, in functie de cursul de schimb, a explicat Ghetea..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu