Dreptul de a muri.....Olanda

Persoanele în vârstă sănătoase care sunt "plictisite de viaţă" ar putea primi permisiunea de a-şi pune capăt vieţilor cu injecţie letală, conform unei noi legi privind eutanasia, ce este dezbătută de parlamentul olandez.
Parlamentarii discută propunerile dintre "dreptul de a muri" după ce o campanie
a forţat dezbaterea prin strângerea a peste 100.000 de semnături.
Influenta campanie olandeză "Dreptul de a muri", activă încă din 1973, a lansat noul "vrijwillig levenseinde"- "liberul arbitru", cere să se extindă eutanasia dincolo de suicidul asistat pentru persoanele cu boli în faze terminale.
Grupul a propus antrenarea personalului non-medical să administreze o injecţie letală persoanelor sănătoase de peste 70 de ani, care "îşi consideră vieţile complete " şi doresc să moară.
Conform planurilor, asisitenţii vor fi ceritificaţi şi vor trebui să se asigure că pacienţii nu sunt deprimaţi temporar şi au o dorinţă reală şi totală de a muri.
Eutanasia a fost legalizată în Olanda în 2002, iar noile propuneri au fost susţinute de majoritatea respondenţilor în sondajele de opinie.
Mai multe state europene, inclusiv Belgia, permit eutanasia pentru persoanele grav bolnave care doresc să moară. Marea Britanie şi Franţa permit persoanelor cu boli terminale să refuze tratamentul , dar nu ajunge până la a îngădui suicidul asistat.
Circa 2500 de cazuri de eutanasie au fost înregistrate în Olanda în 2009.
Chiar dacă parlamentul aprobă extinderea acestui drept la persoanele sănătoase, orice lege va dura zece ani pentru a fi implementată.
Sursa: Antena3.ro

Un comentariu:

  1. Trist, foarte trist. Pe de o parte, te uiţi la bătrânii care ar da orice ca să mai trăiască măcar o oră în plus, iar pe de altă parte te uiţi la bolnavii în fază terminală care nu mai pot suporta frica sau durerile. Nu e omeneşte să nu mai suporţi durerile? Sau să îţi fie frică?

    RăspundețiȘtergere