Le-au venit de hac radarelor-minune

 Şoferii au găsit o metodă de a se feri de dispozitivele Poliţiei: îşi cumpără staţii şi se anunţă între ei în trafic.
Cum aparatele care detectau radarele nu mai sunt de nici un folos, şoferii au găsit repede o soluţie: staţiile de emisie-recepţie prin care se anunţă între ei când observă “duşmanul”.
Noua modă a apărut după ce radarele-minune, instalate acum pe maşinile de poliţie, au făcut inutile detectoarele clasice. Cel mai ieftin aparat costă 300 de lei, iar cel mai performat poate ajunge la suma de 1.800 de lei. Montajul costă, în medie, 50 de lei. Distanţele care pot fi acoperite sunt între opt şi 20 de kilometri.
Galaţi
Conform şoferilor care utilizează staţiile de emisie-recepţie, comunicarea prin intermediul acestui aparat este nu doar utilă, ci şi plăcută.
„De pildă, la drumurile lungi, când nu ai nici un pasager în maşină, poţi dialoga prin staţie cu alţi şoferi şi astfel scade riscul de a adormi la volan, iar timpul trece mai repede. Staţia de emisie-recepţie este de folos mai mult în afara localităţii, la drum lung, deoarece, în oraş, maşinile de poliţie sunt mai greu de depistat", povesteşte Florin Popa. Florin şi-a cumpărat una dintre cele mai ieftine staţii emisie-recepţie, considerată ca având cel mai bun raport calitate-preţ.
A plătit pentru staţie 219 lei şi poate vorbi cu alţi şoferi pe o rază de zece kilometri. În acest preţ sunt incluse toate accesoriile necesare montării pe autoturism.
Alba Iulia
„Amenzile pentru viteză sunt usturătoare, iar cu ajutorul staţiilor reuşim să ne anunţăm între noi în timp util şi astfel nu ajungem să răspundem în faţa poliţiştilor", spune Iosif Oancea, muncitor, 52 de ani.
Toţi conducătorii auto care au un astfel de echipament pot comunica între ei pe aşa-zisa „frecvenţă a cetăţeanului" şi se pot avertiza de prezenţa unui radar. Vânzările echipamentelor de acest tip au luat avânt.
„Oamenii încă nu ştiu la cine să apeleze şi ce să caute, dar de când au apărut primele zvonuri că vor exista radare invizibile au început să curgă comenzile. Dacă înainte distribuiam între 100 şi 200 de staţii, azi comenzile pe o lună ajung şi la 260 ", a explicat Mircea Dan, patronul unei firme care comercializează staţii de emisie-recepţie. 
Sursa: Infoportal.ro

2 comentarii:

  1. Anonim08:18:00

    foarte bine ,sunt binevenite statiile,ca la noi in romania,numai japca,radare ascunse,amenzi inchipuite etc,sa faca bani la buget cu japca.hotilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. A auzit cineva că a fost amendat vreun şofer din cauza vitezei pe DN 1 care e înţesat de radare? Tare mă tem că şi detectoarele astea noi au fost achiziţionate doar ca să facă bani vreun mahăr...

    RăspundețiȘtergere