Pedeapsa cu moartea, acceptata de 91% dintre romani

Pedeapsa cu moartea ar fi acceptata de noua din zece romani, potrivit unui sondaj CCSB, realizat la comanda Asociatiei Pro Democratia si citat de agentia Mediafax.
Potrivit sondajului, romanii ar vota, intr-o majoritate covarsitoare, pentru pedeapsa cu moartea, dar si pentru pentru pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa sau pentru retragerea cetateniei romilor infractori si a cetatenilor care cer autonomia tinutului secuiesc.

Daca s-ar face un referendum, 94% dintre romani ar vota pentru retragerea cetateniei romilor care comit infractiuni in strainatate, iar un procent similar ar vota pentru reintroducerea pedepsei cu moartea (91%).

Studiul APD a avut drept scop aflarea modului in care votul la un referendum ar putea fi influentat de o retorica justitiara si ar putea genera, in final, efecte nedemocratice in societate, prin luarea unor decizii care sa incalce drepturile omului.
Studiul a fost realizat de CCSB, la cererea APD. Metoda de sondare folosita a fost aceea a interviurilor telefonice, care s-au desfasurat in perioada 24-27 martie 2010.
Esantionul folosit cuprinde 1.060 de persoane, adica unul reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei. Studiul are un grad maxim de eroare de plus sau minus 3,1%. 
Sursa: mondonews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu