Preot alungat de la altar pentru că s-a însurat cu amanta...Sascut Bacau

Biserica Ortodoxă începe să aplice noua lege prin care preoţii divorţaţi sunt obligaţi să plece din parohii.
Odată cu noua lege a Bisericii Ortodoxe care prevede ca preoţii divorţaţi sau cei recăsătoriţi să fie scoşi din parohii, mai mulţi clerici sunt pândiţi de şomaj. Primele cazuri de excludere au apărut, zilele trecute, în Bacău şi la Vaslui.

Delicte disciplinare grave. Asta e sentinţa dată, zilele trecute, de Consorţiul Epiarhal Român în cazul preotului Neculai Florişteanu, de 36 de ani, din Sascut, judeţul Bacău, unul dintre primii clerici care şi-au pierdut funcţia. Vina preotului Florişteanu e că şi-a înşelat mai mult timp preoteasa, după care a divorţat şi apoi s-a însurat cu amanta.

Enoriaşii au protestat împotriva deciziei
Acum câteva zile, un sobor de preoţi a mers să facă ordine şi să-l anunţe că deja a fost înlocuit în parohie. Oamenii din sat au ieşit să-l susţină într-un protest împotriva deciziei Episcopiei. Parohul a făcut recurs, care s-a judecat la Iaşi, dar fără ca acesta să aibă câştig de cauză. Reprezentanţii bisericii au păstrat hotărârea şi au decis că e definitivă.

Preoteasa îl părăseşte ca să-şi facă de cap pe net

Un alt preot care va fi nevoit să plece din altar este dintr-o comună vasluiană. Părintele Constantin, căsătorit şi cu doi copii, a aflat de la învăţătorul din sat că nevasta lui “socializează” pe internet cu diverşi bărbaţi, folosindu-se de numele “Sexy_Printesa” şi de diferite fotografii, în care apare în ipostaze indecente. “Îmi spunea că ea e o preoteasă modernă, pe care să nu îndrăznesc eu să o fac prescurăreasă. Trebuie să spun că la căsătorie nu prea am avut timp să aleg”, a spus părintele Constantin, care nu va mai putea sluji pentru că preoteasa vrea să divorţeze, ca să fie din nou liberă.
Sursa: infoportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu