Radarul-minune a trecut testul

Noile „jucării” ale poliţiei vor fi folosite împotriva tuturor şoferilor obişnuiţi să încalce regulile. „Îl lăsăm mai întâi să se bucure de detectorul lui de radar... Apoi, îl vom testa serios”, îşi începe mândru expunerea poliţistul de la volanul noii Dacia Logan MCV, pe care şoferii bucureşteni o vor întâlni curând pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Roman.
 „Vedeţi, la un kilometru şi jumătate distanţă avea peste 80 la oră, iar acum are 47 de km/ oră... Fie a frânat când a văzut maşina poliţiei, fie l-a avertizat detectorul... dar, prea târziu”, continuă omul legii. E mândru că probele „livrate” de noul radar împotriva celor care contestă în instanţă eventualele sancţiuni sunt suficient de solide pentru ca persoana care depune plângere să nu mai aibă nicio şansă.

„Imaginile sunt extrem de clare, putem vedea nu doar numărul maşinii, ci şi pe cel aflat la volan. În plus, spre deosebire de cel vechi, e dotat cu «in fra roşu» şi ne dă imagini clare şi noaptea. (...) Au mai existat unii care au fost surprinşi de vechiul radar în timp ce maşina poliţiei era în mişcare şi au argumentat apoi în instanţă că noi mergeam cu viteză, de aceea radarul a dat «eroare » în ceea ce-i priveşte. Acum, sunt înregistraţi toţi parametrii: viteza de rulare, sensul pe care se deplasează, viteza de la care aparatul e reglat să ne avertizeze, dar şi viteza pe care o are patrula în acel moment”, adaugă poliţistul.

Potrivit acestuia, deşi noul radar e dedicat, în primul rând, celor care calcă peste limită pedela de acceleraţie (viteza excesivă fiind principala cauză a accidentelor grave), el poate fi folosit împotriva tuturor celor care încalcă regulile.

„Vom sta şi în intersecţii, unde-i putem surprinde pe cei care trec pe roşu, pe cei care nu le acordă prioritate pietonilor sau depăşesc neregulamentar. Iar dacă vreunul e recalcitrant, aparatul permite în registrarea audio şi în exteriorul ma şinii, aşa că va obţine doar o altă probă împotriva lui”, completează poliţistul.


Sursa: Evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu