Sana Nicolau, premiată la RoBlogFest.... premiul pentru cea mai importantă prezenţă feminină din blogosfera românească.

 „Blogosfera e a bărbaţilor, tu, ca femeie, faci parte dintr-o nişă”

Sana Nicolau, bloggeriţa pe care o puteţi citi şi în Comunitatea Gândul, a luat, vineri, la RoBlogFest premiul pentru cea mai importantă prezenţă feminină din blogosfera românească.

Sana Nicolau are blogul sanuca.ro, scrie la site-ul de cultură urbană pentru femei hotcity.ro şi la revista "The One" şi este una dintre extrem de puţinele femei premiate pentru blogurile lor la RoBlogfest. "Ne place sau nu, blogosfera e a bărbaţilor şi tu, ca femeie, vrei, nu vrei, faci parte dintr-o nişă, blogosfera feminină", spune Sana Nicolau. Toţi marii bloggeri, care fac recorduri de audienţă în România, sunt bărbaţi, continuă Sana, care scrie pe blog sub porecla de "cireaşa", pentru că "cireaşa e veselă, proaspătă, dulce, energizantă, de vară".
"Femeile scriu despre lucruri mai sweet, ce au mai făcut ele, cum e cu pisica lor, ele scriu, de obicei, un jurnal online, în care ating diverse chestii. Bărbaţii scriu despre topicuri fixe, despre chestii la zi. Intri pe blogul lor de nevoie, ca să mai afli ceva, pe blogurile noastre intri, dacă ai timp, să citeşti o chestie mai altfel", face diferenţa între Yin-ul şi Yang-ul blogosferei, Sana Nicolau. Spre deosebire de bărbaţii care şi-au făcut bloguri, femeile sunt mai delicate în scris, mai suave în abordare şi au mai mare grijă la stil. "Femeile nu provoacă scandaluri în blogosferă", spune Sana Nicolau.
E fericită că s-a întors acasă cu un premiu, deşi nu spera la vreunul: "Speram să câştig la cel mai popular blog, dar am luat acest premiu special, în valoare de 500 de euro. Când am ajuns pe scenă am făcut o plecăciune, eram prea emoţionată ca să spun ceva. Premiul ăsta e o confirmare a faptului că ceea ce fac e bine."

Anul acesta, la RoBlogFest, DailyCotcodac a fost desemnat cel mai popular blog şi cel mai bun blog colectiv, Teo's Kitchen a câştigat titlul de cel mai bun blog culinar, FILME TARI a fost considerat cel mai bun blog de filme, ALOMoDa, cel mai bun blog de fashion, MONGOLIA a câştigat la secţiunea blog foto, iar Cătălin Tolontan la secţiunea blog despre comunicare. (R.I.)
Sursa: gandul 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu