Telefoanele mobile sunt interzise cu desavarsise in Coreea de Nord...pedeapsa...executat prin impuscare

Dintotdeauna viata este riscanta pe strazile marilor orase ale lumii. Fie ca te afli in New York, Paris, Londra, Rio de Janeiro, Moscova, Ierusalim sau Bucuresti, nu conteaza: poti fi atacat, jefuit, batut sau ucis cu sange rece pentru te miri ce. Dar, nicaieri in lume, cu exceptia Coreei de Nord, nu risti sa fi executat de autoritati pentru ca ai incercat sa dai sau sa primesti un apel de pe telefonul mobil...
Un astfel de eveniment tragic a avut loc in Coreea de Nord, unde autoritatile au prins, torturat si, apoi, executat un barbat care a incalcat legea nationala ce interzice posesia si folosirea telefoanelor mobile. Omul a fost prins de militie in propriul apartament si ridicat pe loc, fara nicio explicatie. In timpul interogatoriului, barbatul a marturisit ca a vorbit cu un prieten din China despre teribilele conditii de trai din tara condusa de dictatorul Kim Jong Il. A doua zi, a fost executat prin impuscare.

Telefoanele mobile sunt interzise cu desavarsise in Coreea de Nord, autoritatile permitandu-le locuitorilor sa foloseasca doar reteaua locala de telefonie fixa. Chiar si in aceste conditii, legea s-a innasprit in ultimii ani, coreenii avand dreptul sa vorbeasca la telefon doar in capitala Phenian. Serviciile de securitate nord-coreene organizeaza, frecvent, pande de-a lungul granitei cu China, unde exista semnal pentru mobil.
Sursa: descopera.ro

2 comentarii:

  1. Erh, şi când te gândeşti că nici noi nu eram departe...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar mai fi de adaugat si ca nu au voie nici sa foloseasca internetul (logic, daca n-au voie cu mobile) si ca nu au voie sa calatoreasca dintr-un oras in altul decat cu permisiunea partidului. Si de iesiri in afara tarii nci nu se pune problema.

    RăspundețiȘtergere