Adrian Mutu suspendat 9 luni

 Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost suspendat nouă luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină, a anunţat, luni, agenţia Ansa,  potrivit Mediafax.
Adrian Mutu a fost audiat, luni, la tribunalul antidoping de la Roma de preşedintele tribunalului Francesco Plotino şi de procurorul federal al Comitetului Olimpic Italian (CONI), Ettore Tori.
Mutu a fost asistat de avocaţii săi Antonio D'Avirro şi Paolo Rodella şi i-a avut ca martori-specialişti pe profesorul Alessandro Mugelli şi doctorul Massimiliano Pieraccini. În schimb, nu a fost prezent niciun oficial de la Fiorentina.
Astfel, atacantul roman, care a ispasit aproape trei luni din suspendare, va reveni pe teren la sfarsitul lunii octombrie, mai exact la 29 octombrie.
Avocatul lui Adrian Mutu, Paolo Rodella, a declarat, luni, că nu este exclus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după ce atacantul român a fost suspendat 9 luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), ca urmare a depistării pozitive cu sibutramină.
"Nu suntem mulţumiţi şi e clar că Adrian este dezamăgit, pentru că nu se consideră responsabil. Din punct de vedere tehnic şi juridic se poate constata că aceste nouă luni nu-i vor compromite sezonul următor lui Adrian. Nu este exclus un recurs la TAS, vom evalua motivarea sentinţei. Cea mai mare problemă pentru noi a fost eliminarea recidivei, dar evaluăm posibilitatea ipotezei de a recurge la TAS. Chiar şi jucătorul a fost audiat, a reconstituit faptele şi a spus că un an de suspendare pentru că a luat un comprimat cu bună-credinţă i se pare o pedeapsă anormală", a precizat avocatul italian, citat de violanews.com.
Mutu: "Era normal să plătesc, dar nu aşa de dur"
Adrian Mutu, suspendat pentru 9 luni, spune ca se astepta la o pedeapsa mai mica.
"Le cer scuze echipei şi clubului, speram într-o suspendare mai mică! Nu sînt bucuros, dar pînă la urmă s-au redus 3 luni. Mă aşteptam la o sancţiune mai blîndă, era normal să plătesc, dar nu aşa de dur.
Era important să fiu cît mai repede pe teren, îmi pare rău că am lăsat Fiorentina în aceste momente grele. Le cer scuze tuturor, puteam să fiu în teren şi să ajut, de aceea e cred că e normal să nu regret neglijenţa de care am dat dovadă", a spus Mutu pentru site-ul oficial al clubului, citat de Gazeta Sporturilor.

Gică Popescu - ''Sancţiune lui Mutu e cam mare''
Fostul internaţional Gică Popescu a declarat că suspendarea de 9 luni dictată împotriva lui Adrian Mutu, pentru dopaj, este una cam mare.
"Sancţiunea mi se pare cam mare. Cu siguranţă că e un moment dificil pentru el......continuare pe sursa romanialibera.ro

Un comentariu:

  1. daa...o pedeapsa cam mare pentru el..dar asta e altadata sa se consulte cu medicul cand va incerca sa faca ceva...oricum il asteptam la DINAMO...mistoo blog bv

    RăspundețiȘtergere