Corneliu Birtok Baneasa si Andreea Marin Banica premiati cu aur la Salonul de Inventii de la Geneva

Tanarul roman roman Corneliu Birtok Baneasa, in varsta de 32 de ani, a fost medaliat cu aur la Salonul International de Inventii de la Geneva pentru un dispozitiv care scade consumul de combustibil de la masina si creste puterea motorului, potrivit Realitatea TV.
Tanarul din Deva a prezentat in fata juriului international de la Geneva un dispozitiv de transport al aerului care permite o crestere a puterii motoarelor de masini. Inventia romanului, care se ataseaza la un filtru de aer inventat tot de el, reduce cu 20% consumul de carburanti si emisiile poluante.
Inventatorul este student in ultimul an la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, care-l sustine in participarea la expozitii internationale. Corneliu Birtok Baneasa a reusit sa experimenteze dispozitivele si filtrele pe 100 de tipuri masini pe care le monitorizeaza de trei ani in laboratorul de motoare al facultatii.
Filtrele romananului au fost premiate cu medalie de aur la Salonul International Inventika, cu premiul special al Asociatiei Nationale a Inventatorilor din Polonia, dar si cu medalia de argint la Salonul International de la Bruxelles din 2009.
Tot la Salonul de Inventii de la Geneva a fost premiata anul acesta si Andreea Marin Banica, care a primit medalia de aur pentru inovatia pe care a adus-o prin inventarea body-urilor pentru copii.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andreea Marin Banica a fost premiata cu Medalia de Aur la Salonul de Inventica de la Geneva pentru inovatia "body cu chilotel extensibil Violet by Andreea Marin Banica".
Dupa ce aceasta inventie s-a bucurat de succes in Romania, iata ca Andreea Marin Banica spune ca la Geneva a cunoscut un interes crescut al producatorilor si distribuitorilor straini.
"Sunt emotionata sa va impartasesc bucuria de a fi primit Medalia de Aur pentru inovatia Violet destinata bebelusilor, la Salonul International de Inventii de la Geneva. Citeste mai mult despre Andreea Marin Banica - Medalia de Aur la Salonul de Inventica de la Geneva pe Vedeta.ro
Sursa: ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu