Cu sotul sau sotia la poligraf

Odinioara, suspiciunile de infidelitate se rezolvau "cu mana pe icoana" si juraminte fierbinti ca "nu s-a intamplat nimic". Acum, cei care se simt inselati isi duc partenerii la... detectorul de minciuni.

In ultimul timp, tot mai multi romani apeleaza la serviciile unor firme private de profil, ca sa afle omul daca nevasta il umple de coarne, sa stie doamna daca mai tanarul iubit are "si pe alta" si, de ce nu, sa afle patronul daca angajatii sunt corecti si devotati. Totul este facut "ca la carte", sub protectia unui contract de confidentialitate.
BARBATII - CEI MAI FIDELI CLIENTI
Barbatii gelosi se dovedesc a fi o mina de aur pentru cei care fac bani din testarea sinceritatii. Cei mai numerosi clienti sunt din randul barbatilor bogati casatoriti cu femei tinere si frumoase. Pentru a-si verifica banuielile, acestia isi iau consoartele pe sus si le duc la poligraf. "De multe ori femeile sunt nevinovate", au povestit reprezentantii firmelor de profil, "insa nici macar dupa realizarea testului unii dintre barbati nu sunt convinsi de fidelitatea nevestelor."
PUPATURI SAU SCANDAL
Nici femeile nu se lasa mai prejos si isi supun partenerii la un examen poligrafic pentru a fi sigure de fidelitatea acestora. "Uneori, vizita la poligraf se termina cu pupaturi si imbratisari, alteori cu lacrimi ori, si mai rau, cu scandal" a povestit Adrian Coman, director la Poligraf Center din Bucuresti si presedinte al Asociatiei Poligraf din Romania.
VEDETA DE TELEVIZIUNE INSELATA
Si unele VIP-uri si-au luat inima-n dinti si, profitand de contractul de confidentialitate, si-au dus iubitele - ori partenerii - la poligraf. Una dintre vedetele actuale de televiziune, o femeie, si-a testat iubitul (pe care il banuia de infidelitate) cu detectorul de minciuni. Din pacate - ori din fericire - amantul n-a trecut proba, dovedindu-se ca o insela, si inca destul de des. Pentru ca ea dorea o relatie serioasa, a rupt legatura.
AFLA PE CINE ANGAJEZI 
Din ce in ce mai multi patroni au inceput sa isi testeze angajatii cu detectorul de minciuni. Vor sa stie daca salariatii isi indeplinesc sarcinile de serviciu si cum o fac, daca sunt simpatizati sau urati de catre angajati. Primele care au incheiat contracte pe o durata mai lunga de timp au fost firmele de paza, care si-au facut abonamente pentru a-si testa periodic angajatii cu detectorul de minciuni, verificand daca, anterior, acestia au furat sau au datorii neonorate.
CUM TE PRINDE APARATUL
La baza folosirii tehnicii poligraf sta faptul ca o minciuna spusa constient, pe langa efortul mental pe care il necesita, produce si o anumita stare de tensiune emotionala. Ca rezultat, apare un intreg lant de reactii care pregatesc organismul pentru a face fata situatiei: respiratia devine mai profunda, ritmul cardiac mai frecvent, tensiunea arteriala creste, apare afluxul de sange catre inima si muschi, apar si modificari electrice in piele. Psihologul, preciza Carmen Dumitrescu, psiholog la una dintre firmele de profil, culege date despre caz si despre cel supus testarii, formuleaza 10-12 intrebari scurte, clare. Unele intrebari sunt relevante, altele sunt de control, iar restul de relaxare.
NU-I PENTRU TOATE BUZUNARELE
"Testul adevarului" nu este pentru toate buzunarele. Tarifele se incadreaza intre 80 si 250 de euro, in functie de complexitatea cazului. Cei care-si fac abonament beneficiaza de tarife preferentiale. Pentru a putea fi supus unui test la poligraf, "subiectul" trebuie sa fie odihnit, sa nu fi consumat alcool sau cafea si sa nu fie bolnav (raceala, probleme cu respiratia sau cu inima) ori sa nu aiba vreo boala psihica. Si, bineinteles, sa-si dea acordul. Scris.
AFACERE RENTABILA
Afacerea cu poligraful se dovedeste a fi una destul de profitabila. Investitia initiala este de 10.000 - 12.000 de dolari, cat costa un aparat. Mai este nevoie de un spatiu adecvat si, nu in ultimul rand, de angajarea unui psiholog. Dar neaparat unul specialist in poligraf. Insa investitia se amortizeaza cam intr-un an de zile, dupa cum au sustinut unii intreprinzatorii in domeniu.
Sursa: phg.ro

Un comentariu:

  1. Und3rtak3r13:41:00

    mai e nevoie de multa publicitate..si apoi de serviciile unei firme de paza si protectie,nu de alta dar cum dai ochii cu atatea domnite care pica la test..sau cu domni frustrati ca au fost descoperiti cu ocaua mica...in rest ce sa va zic...spor la aceasta afacere..
    Va zice unul care nu-i normal..
    multa bafta

    RăspundețiȘtergere