Cum sa devii un geniu: Ignora limitele si rezista tentatiei de a te simti satisfacut

Cum sa devii un geniu: Ignora limitele si rezista tentatiei de a te simti satisfacut
Este sfatul pe care geneticianul american, David Shenk, il da tuturor acelora care cred ca a fi un geniu este o chestiune biologica, exclusiv legata de gene."Genele noastre nu ne limiteaza sa fim mediocrii sau mai rau decat mediocrii", spune Shenk. Si asta pentru ca ADN-ul nostru nu ramane la fel de cand ne nastem si pana murim, ci este deschis la influentele a numerosi factori externi.

"Nu spun ca orice poate fi orice, dar nimeni nu poate deveni mai bun in nimic din ceea ce face daca nu are credinta fundamentala ca este posibil sa fie mai bun", sustine David Shenk.

In viziunea sa, natura si educatia interactioneaza permanent, astfel ca genele noastre sunt influentate de mediul inconjurator. Asa se face ca ideea ca cei mici mostenesc materialul genetic de la parinti si cu el raman tot restul vietii este gresita. Asta pentru ca, pe parcursul vietii, experientele pe care le avem in mediul in care traim isi pun amprenta pe genomul pe care il transmitem mai departe copiilor nostri.

Shenk spune ca perceptia limitelor pe care le avem reprezinta bariera in a atinge performanente mai bune si, evident, in a deveni genii. "Cand spui despre cineva ca este extraordinar, de exemplu David Beckham ca fotbalist, si ca sunt mult prea departe de ceea ce esti tu in stare sa faci, iti asumi practic faptul ca tu nu vei ajunge niciodata acolo", este de parere geneticianul.

sursa: mondonews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu