EcoGreenland.....Constantin (Ticu) Lacatusu si Cornel Coman incep aventura in necunoscut.

In urma cu o saptamana, portalul Descopera.ro isi anunta cititorii cu privire la o expeditie de proportii, cu componenta pur romaneasca, ce avea sa ia in piept drumul spre Groenlanda la data de 18 aprilie 2010, in cadrul indraznetului proiect EcoGreenland. Echipa formata din alpinistii profesionisti Constantin (Ticu) Lacatusu si Cornel Coman si-a inceput aventura in necunoscut, conform planului, si urmeaza sa actualizeze zilnic, pentru cei care o urmaresc, datele privind progresul celor doi.
Dupa ce a cucerit Everestul si cele mai inalte varfuri ale lumii, Constantin Lacatusu face echipa cu Cornel Coman si se pregateste pentru cel mai ambitios proiect alpinistic romanesc: traversarea completa a calotei glaciare a Groenlandei, de la est spre vest, pe la Cercul Polar de Nord.
Va fi o ruta mai lunga cu 100 de kilometri decat cea parcursa de celebrul explorator norvegian Fridtjof Nansen, cu ocazia primei traversari din istoria insulei. Ruta aleasa de romani va fi mai dificila, iar expeditia nu se va bucura de niciun sprijin exterior pentru apriovizionare sau alte necesitati imediate. Succesul expeditiei va depinde exclusiv de experienta, pregatirea si efortul alpinistilor
.Continuare pe sursa........descopera.ro

Un comentariu:

  1. Anonim22:09:00

    mult succes temerarilor nostri...sper sa ii ajute si statul roman...

    te astept la mine pe blog unde discutam despre Eutanasiere sau castrare pentru javrele Bucurestiului? Nu, nu ma refer la politicieni, desi nu e o idee rea!!!

    RăspundețiȘtergere