Erau preferaţi cei născuţi cu handicap, iar dacă micuţii se năşteau sănătoşi, părinţii aveau grijă să-i mutileze rupându-le un picior sau o mână.

Traficanţii împrumutau bani oamenilor sărmani, iar cei care nu  puteau achita datoriile îşi cedau copiii pentru a fi exploataţi ca cerşetori pe străzile din Londra. Peste 200 de jandarmi şi poliţişti au blocat ieri oraşul Ţăndărei. Dintre cei 17 traficanţi reţinuţi, 6 sunt liderii reţelei. Toţi au palate şi maşini de lux cu numere englezeşti.
Reţeaua de traficanţi era monitorizată de anchetatori încă din anul 2004. Anchetatorii au descoperit că 168 de minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, au fost trimişi peste graniţă cu acordul părinţilor. Majoritatea copiilor exploataţi erau racolaţi din Strachina, un cartier de la periferia oraşului Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), unde trăieşte o comunitate săracă de rromi.
Traficanţii - înarmaţi cu mitraliere
Printre cei „săltaţi" de mascaţi se numără Radu Constantin, zis Titi Aghiotantul, Ciprian Nicolae, zis Poligrad, Marin Nicolae, poreclit Nea Mărin Miliardarul, Petrică Drăguşin, zis Traian Ţiganul, Voicu Ilie, zis Talianu, Mircea Nicolae, zis Bocioc. Toţi sunt cunoscuţi ca lideri ai clanurilor ţigăneşti care şi-au împărţit zonele de influenţă în judeţul Ialomiţa. Pentru a nu trezi curiozitatea autorităţilor, traficanţii făcea şi afaceri-paravan. De exemplu, Marin Nicolae are câteva ateliere de tâmplărie şi o firmă cu utilaje pentru construcţii. O altă afacere folosită ca paravan consta în tranzacţii imobiliare.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi confiscat două pistoale-mitralieră de tip AKM, cinci arme de vânătoare, un pistol cu gaze, un pistol cu bile de cauciuc, mai multre cartuşe, sume mari de bani, bijuterii şi maşini de lux despre care existau informaţii că proveneau de pe urma activităţii de trafic de minori. Poliţiştii spun că s-a pus sechestru asigurător pe mai multe imobile care aparţineau membrilor grupului. La acţiunea de ieri au participat şi 26 de ofiţeri ai Metropolitan Police şi doi analişti Europol.
Datorii stinse prin cedarea copiilor
Potrivit anchetatorilor, părinţii copiiilor s-au împrumutat de bani de la traficanţi şi, pentru că nu au avut de unde să-i dea înapoi, şi-au încredinţat copiii. Nu numai că traficanţii le-au şters datoriile, dar le-au dat şi alte sume de bani în schimbul minorilor trimişi la cerşit. Erau preferaţi cei născuţi cu handicap, iar dacă micuţii se năşteau sănătoşi, părinţii aveau grijă să-i mutileze rupându-le un picior sau o mână.
Copiii erau trecuţi peste graniţă cu acordul părinţilor care semnau procuri pentru traficanţi, pentru a-i scoate din ţară fără probleme.
O parte dintre copiii de rromi din Ţăndărei au fost scoşi la cerşit în Slough, o localitate situată la 35 de kilometri de Londra. Aici ei au fost porecliţi de englezi „Maradona", pentru că se mişcau foarte repede şi că furau, la fel cum a făcut-o faimosul fotbalistul la meciul dintre Anglia şi Argentina, în 1986, la Mondialul din Mexic.
Continuare pe sursa: infoportal.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu