Femeile geloase orbesc


 STUDIU Emoţiile puternice afectează sănătatea psihică şi mentală a oamenilor, susţin oamenii de ştiinţă americani
Femeile nu mai văd bine atunci când atenţia le este distrasă de gelozie. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Delaware din Statele Unite ale Amercii.
Pentru a ajunge la acestă concluzie, Steven Most şi Jean-Philippe Laurenceau, coordonatorii cercetării, împreună cu echipa lor, au rugat mai multe cupluri să participe la un test ce presupunea vizualizarea unor fotografii. Femeile au fost puse să identifice imaginile unor peisaje din natura, dintr-un număr de fotografii afişate într-un ritm alert pe ecranul computerului.
Înainte să înceapă experimentul, oamenii de ştiinţă le-au spus că partenerii lor, aflaţi la un computer alăturat, trebuie să examineze fotografiile altor femei şi să le dea note, în funcţie de cât de atrăgătoare le găsesc. După ce au auzit acest lucru, femeile geloase nu s-au mai putut concentra şi nu au reuşit să vadă imaginile căutate. Cu cât erau mai geloase, cu atât mai puţine imagini reuşeau să identifice, spun psihologii, precizând că această legătură a fost observată numai atunci când intervenea sentimentul de gelozie.
Oamenii de ştiinţă spun că astfel de emoţii afectează sănătatea psihică şi mentală a oamenilor, iar acest experiment a putut demonstra mitul că gelozia te orbeşte.
Cercetatorii americani au studiat, până în prezent, doar comportamentul femeilor, iar acum vor să vadă dacă acest sentiment de nesiguranţă are acelaşi efect şi asupra bărbaţilor.
Sursa: gandul.info
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu