Katyn, padurea blestemata! Stalin a masacrat 22.000 polonezi acum 70 de ani

In urma cu 70 de  ani, politia secreta a lui Stalin a infometat si masacrat fara mila 22.000 oameni. Faceau cu totii parte din spuma militara, politica si culturala a Poloniei.
Infricosator este ca napasta a lovit iar. Cand au auzit de prabusirea avionului prezidential, la cativa kilometri de gropile comune, rudele victimelor celui de-al Doilea Razboi Mondial au inceput sa planga ca niste copii. O crima bestiala, o pata ce nu se va sterge nicicand din memoria polonezilor.
O spun rudele victimelor, a spus-o artistic si regizorul Andrzej Wayda , el insusi urmasul unui ofiter omorat la Katyn. Insa nici macar talentul unic al lui Wayda nu poate cuprinde oroarea zilelor lui aprilie '40. Atunci, mii de cavaleri, aristocrati, demnitari, preoti, profesori universitari, scriitori si jurnalisti au sfarsit impuscati in cap si aruncati de-a valma in uriase gropi comune.
Toti erau considerati de Stalin dusmani ai bolsevicilor si trebuiau sa moara, pentru ca Polonia sa nu mai ridice niciodata capul in fata Moscovei. Dar, ca intotdeauna: "Oamenii pot fi redusi la tacere, dar dovezile vor ramane", spunea Andrzej Wayda.
Sursa: mondonews.ro

Un comentariu:

  1. rusii vor fi mereu niste bestii...putin si acum da ordine sa fie eliminati dusmanii pravoslavnicei rusii..

    te astept la mine pe blog unde discutam Bilantul luptelor milenare anti coruptie ce tot au loc de 20 de ani incoace in tzara asta mioritic de damboviteana ....

    RăspundețiȘtergere