Proiect de lege.....Amenzi in functie de salariu

Nivelul minim al punctului de amenda va fi de 10% din salariul minim brut pe economie daca ai venituri de sub 30.000 de lei pe an. In cazul in care castigi mai mult vei plati cu procente din venitul total. Odata ce ai fost sanctionat, ai doua saptamani la dispozitie sa te prezinti cu fisa fiscala, pe anul anterior, acolo unde iti platesti amenda
Valoarea punctului de amenda va fi calculata in functie de veniturile anuale ale soferului, conform unui proiect legislativ initiat de senatorul PDL Iulian Urban. In cazul in care esti contravenient, un punct de amenda te va costa 10% din salariul minim brut pe economie, daca ai castigat pana la 30.000 de lei in ultimul an, 2% din venituri, daca ai castigat intre 30.000 si 300.000 de lei si 1% daca ai avut venituri mai mari de 300.000 de lei.
“Contravenientii vor avea obligatia prezentarii fisei fiscale privind veniturile pentru anul anterior in termen de 15 zile de la solicitarea agentilor constatatori sau a personalului incadrat in institutiile specializate pentru incasarea amenzii, dupa caz. Nedepunerea fisei fiscale in termenul mentionat se sanctioneaza cu stabilirea valorii maxime a punctului-amenda”, se arata in textul proiectului de act normativ.
Sursa: mondonews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu