Senzational...Fenomenal...Inteligenta ciorilor uimeste din nou!!!

Cercetatorii din cadrul Universitatii Auckland din Noua Zeelanda au descoperit ca ciorile sunt capabile sa foloseasca 3 unelte diferite pentru a ajunge la hrana, fapt care le transforma in cele mai inteligente pasari din lume.
Echipa de ornitologi s-a deplasat pe insula Noua Caledonie din Pacificul de Sud, unde a investigat comportamentul ciorilor din specia Corvus moneduloides. Pasarile respective sunt numite de bastinasi "ciorile meseriase" pe baza obiceiurilor acestora de a se folosi foarte des de diferite unelte in cadrul procesului de cautare al hranei.
Spre surpriza cercetatorilor, ciorile nu doar ca foloseau o gama larga de unelte de genul ramurelelor desfrunzite, cu care extrageau larve de insecte din ascunzisul lor, ci erau capabile sa isi faureasca unelte specifice, adaptate fiecarui tip de operatiune.
Ciorile sunt, asadar, capabile sa-si lege singure sfori atasate betelor, apeleaza la bete scurte atasate de bete mai lungi, sau se folosesc de bete de diferite marimi pentru a fura bucatile de hrana pe care nu le pot atinge cu betigasele mai scurte. Ciorile au demonstrat aceeasi inteligenta aplicata atat in experimentele din captivitate, cat si in salbaticie.
Sursa: descopera.ro

2 comentarii:

  1. Filmul e film, dar eu îţi voi povesti ceva văzut cu ochii mei. Eram la un restaurant în Deltă, sub un acoperiş din stuf. Pe bârne, sub acoperişul de stuf, îşi făcuse cuib o familie de rândunici. Un pui tocmai învăţa să zboare, dar era puturos: dădea de 2 ori din aripi şi se aşeza pe prima bârnă. Atunci, părinţii lui l-au urmărit când şi-a luat zborul şi ÎL ÎMPIEDICAU să se aşeze pe bârnă! Îl obligau să zboare cât mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foooarte tare! Inteligenta a dat-o Dumnezeu din abundenta. Atatea exemple avem de luat in seama... Depinde de noi.
    "Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga, si fara mustrare, si ea ii va fi data." - Iacov 1:5

    RăspundețiȘtergere