Bugetarii dati afara dupa o grila din care seful trebuie sa taie

Conform legii, disponibilizările, care sunt negociate cu sindicatele, trebuie să se facă în funcţie de mai mulţi factori, printre care calificativele angajatului, vechimea la locul de muncă sau numărul şi gravitatea sancţiunilor, dacă este cazul
În timp ce, la Bucureşti, miniştrii încă mai calculează câţi bugetari trebuie daţi afară pentru a respecta bugetul de cheltuieli salariale aprobat de FMI, la nivel local, primarii şi directorii din administraţia publică fie încă mai aşteaptă "lista neagră de la centru", fie încep deja să facă primele tăieri.
În teorie, reducerea cu până la 100.000 de angajaţi a numărului total de bugetari în următoarele luni se va face în urma unei analize concrete, în care se pun în balanţă o serie de factori, de la calificativele primite de angajaţi la vechimea pe care o au la locul de muncă. În practică însă, susţin sindicaliştii, s-ar putea ca disponibilizările să nu fie chiar atât de transparente. 
"Conform legii 188, se discută între sindicate şi conducere aplicarea criteriilor privind disponibilizările. Printre criterii, se numără regula «ultimul venit, primul plecat», concedierea unuia dintre soţi dacă ambii lucrează acolo, numărul de sancţiuni primite, dacă e cazul, şi gravitatea lor şi aşa mai departe. Asta în teorie. În practică, procesul de disponibilizări va fi unul puternic politizat", a declarat pentru Gândul Vasile Marica, liderul Sed Lex (care reprezintă interesele funcţionarilor publici şi ale angajaţilor din administraţia locală).
"N-am odihnă şi n-am linişte. Mă gândesc la cei 347 de angajaţi"
Printre primii pe lista de disponibilizări la nivel local se numără angajaţii de la Poliţia Comunitară, urmaţi de funcţionarii cu venituri mai mici. Pretutindeni în ţară, instituţiile publice fierb în febra concedierilor: de pildă, în timp ce, la Timişoara, directorul Poliţiei Comunitare nu a început încă să trimită înştiinţări de disponibilizare, la Iaşi s-au tăiat deja 160 de posturi de poliţişti comunitari.
"N-am odihnă şi n-am linişte. Mă gândesc la cei 347 de angajaţi, care au fost selectaţi şi instruiţi de noi, că îşi fac bine treaba pentru salariul ăsta nenorocit pe care-l primesc", a povestit, pentru Gândul, Doru Spătaru, col. (r), directorul executiv al Poliţiei Comunitare din Timişoara. După cum spune el, cei 347 de angajaţi pe care îi are sunt doar jumătate din cât ar trebui să fie conform normelor europene. "Cei care urmează să fie disponibilizaţi sunt oameni vii, nu roboţi. Că robotul îl scoţi din priză sau îi iei bateria şi o pui la păstrare. Dacă am avut incompetenţi la conducerea ţării 20 de ani, ar cam trebui să răspundă ei, şi numai după aceea amărâţii... Ce mă făceam dacă aveam acum încadraţi 680 de oameni?"
Sursa: gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu