Culmea prostiei la hoti....Sa te imbeti si sa urli in bar ca ai spart banca!!!

„Pentru cei mai tari spărgători de bănci din lume!“ Aceasta este dedicaţia muzicală care a decis soarta a doi tâlhari după un jaf la o agenţie bancară. Hoţii şi-au achitat întâi datoriile, apoi au dat de băut clienţilor dintr-un bar. Tupeu sau prostie? Deşi au reuşit să-i lase pe poliţişti cu ochii în soare atunci când au spart o agenţie Raiffeisen din Arad, cei doi hoţi nu au rezistat în faţa vanităţii.
La doar o săptămână de la comiterea unui jaf armat asupra unei agenţii bancare dintr-un cartier arădean, cei doi autori s-au dat singuri de gol după ce şi-au făcut dedicaţii la un chef cu lăutari în Moneasa. Florin Ioan Stepan (28 de ani) şi Ciprian Valentin Vilcu (31 de ani) au plecat spre staţiunea arădeană chiar a doua zi după jaf să îşi sărbătorească reuşita, nu înainte însă de a-şi achita nişte datorii mai vechi pe care le aveau la nişte amici.
„Cei doi au părăsit Aradul după comiterea jafului şi au plecat să sărbătorească în staţiunea Moneasa la finele săptămânii trecute", a declarat inspector principal Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.
Potrivit anchetatorilor, aceştia au petrecut într-un bar din staţiune cu lăutarii şi, după ce s-au îmbătat, au început să se felicite: „pentru cei mai tari spărgători de bănci din lume!", „pentru prietenul meu care m-a luat cu el la spargerea băncii şi m-a făcut bogat". Cei doi, îmbătaţi de aburii succesului, au făcut cinste tuturor clienţilor barului.
Florin Ioan Stepan şi Ciprian Valentin Vilcu au fost astfel identificaţi fără prea multe probleme de anchetatorii arădeni care au descins la locuinţa celui dintâi, ieri noapte. Stepan a fost reţinut de poliţişti şi pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile.
„M-am îmbătat"
De altfel, tânărul şi-a şi recunoscut fapta şi le-a povestit anchetatorilor că în noaptea cu pricina au băut ceva mai mult decât au putut duce, acesta fiind şi motivul pentru care s-a ajuns la astfel de dedicaţii. Complicele său, Ciprian Valentin Vilcu, nu a fost găsit acasă şi a fost dat în urmărire generală.
Cei doi autori ai jafului au reuşit să fure, în urmă cu o săptămână, 15.000 de lei dintr-o agenţie bancară Raiffeisen. O parte din sumă a şi fost recuperată de la domiciliul lui Stepan, acolo unde anchetatorii arădeni au mai găsit şi tocul pistolului folosit la jaf.
Specialiştii susţin că un astfel de comportament este firesc la o anumită categorie de oameni. „Felul în care s-au lăudat pune în evidenţă structura lor infantilă, dar şi faptul că sunt nişte persoane mai puţin dotate intelectual. Cei doi au făcut ceva: au spart o bancă. Pentru ei este cel mai important eveniment din viaţa lor, au simţit nevoia să se laude. Dacă nu ar fi spus nimic, acţiunea lor ar fi rămas anonimă, ei nu ar fi ieşit cu nimic în evidenţă", susţine psihiatrul Florin Tudose.
„Sunt în general oameni fără pregătire, care au conştientizat că pot obţine un ban uşor, fără muncă şi efort. Şi-au încercat norocul şi le-a ieşit, cum se spune", a explicat Iulia Maier, psiholog din Arad. 
Sucursala Băncii Raiffeisen a fost spartă la data de 14 mai
Sursa: infoportal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu