Saptamana protestelor: 40.000 de bugetari vor iesi in strada in zilele de 18, 19 si 20 mai

Romania intra in saptamana protestelor! Peste 40.000 de oameni sunt asteptati, miercuri, sa ia cu asalt Piata Victoriei, in cadrul celui mai mare miting din ultimii ani. Protestele vor continua si in celelalte zile in fata Guvernului, Palatului Cotroceni si Palatului Parlamentului.
Actiunile de protest vor incepe cu membrii FSLI, care vor picheta Palatul Parlamentului in zilele de 18, 19 si 20 mai. Ei protesteaza fata de reducerea salariilor cu 25% si ameninta cu o posibila greva generala pe 31 mai.
Si studentii vor iesi in strada, nemultumiti de taiarea burselor si dublarea taxei de cazare in camin. Peste 7.000 de tineri sunt asteptati sa protesteze luni in Capitala. 
De asemenea, cele cinci confederatii sindicale vor continua sa picheteze Guvernul, Presedintia si Parlamentul. Actiunile de protest vor culmina pe 19 mai, in ziua in care se implinesc trei ani de la referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Potrivit Antena 3, peste 40.000 de oameni sunt asteptati la un miting de amploare in Capitala.
La miting vor participa profesori, studenti, functionari publici, politisti si medici, iar liderii sindicali spera sa li se alature si angajatii din mediul privat.
Dupa miting, sindicalistii Cartel Alfa vor decide daca vor recurge la o greva generala, din 25 mai, sau la o miscare de strada asemanatoare celei din Grecia, adica blocarea Pietei Victoriei in fiecare zi.

Sindicalistii din transporturi sunt si ei gata sa intre in greva, precum si angajatii CFR si Metrorex.

Si mamele se pregatesc sa-si continue protestele, nemultumite ca Guvernul le taie indemnizatia pentru cresterea copilului cu 25%. Ele vor veni la protest cu bebelusi in carucioare, pampersi si banderole negre, in semn de doliu pentru "inmormantarea" pe care o pregatesc guvernantii. Se pare ca mamicile vor fi sustinute si de tatici, care au anuntat ca se vor alatura acestui demers.

Minerii si agricultorii sunt alte categorii sociale care ameninta guvernantii cu proteste de amploare.

Un comentariu:

  1. Anonim00:13:00

    Buna seara!

    Suntem cateva zeci care vrem sa participam la ''ultima spaga'' alaturi de voi dar nu stim cine sunteti,cu cine mergem la ''razboi''?!!

    RăspundețiȘtergere