Una din atractiile turistice 2010

A costat aproape un miliard de dolari, dar investiţia a adus un profit imens: este atracţia turistică a anului 2010.

Ţi-ar plăcea să călătoreşti pe un pod din care să izvorască apă? Nu, nu pe carosabil ci pe o parte şi pe cealaltă. Este posibil, în Seul, capitala Coreei de Sud.
Podul Banpo a devenit atracţia turiştilor de pretutindeni după ce a primit în dar o fântână imensă.
De-o parte şi de alta a podului construit deasupra râului Han au fost create 9.380 de orificii prin care se ţâşnesc în fiecare minut câte 190 de tone de apă, adică 1.782.200 de tone în total.
Deasupra acestora au fost montate aproximativ 10.000 de beculeţe colorate diferit, astfel că turiştii au impresia că traversează un val de culoare.
Podul-fântână, construit în 1982, a intrat în Cartea Recordurilor că fiind singurul cu cea mai lungă fântână şi cele mai multe becuri din lume. Banpo, construit din beton armat şi fier masiv măsoară 1.140 metri lungime şi a devenit deja principala atracţie turistică din Seul, care va contribui cu siguranţă la recunoaşterea acestuia ca oraş ecologist.
Întreaga construcţie a costat în anul 1982, aproximativ 200 de milioane de dolari. Acum, după renovare şi aplicarea superbei fântâni, preţul podului fântână s-a ridicat la 950 de milioane de dolari.
Zilnic peste podul Banpo trec aproximativ 120.000 de maşini, traficul fiind infernal mai ales după ce se lasă noaptea. Motivul este lesne de înţeles: începe spectacolul de lumini şi apă.
Autorităţile coreene şi firmele de turism estimează ca anul acesta nu mai puţin de 4 milioane de turişti să vină să vadă podul. Banpo devine astfel cea mai râvnită locaţie turistică a anului 2010 şi poate aduce încasări de peste 1,8 miliarde de dolari la bugetul de stat.
Fântâna are 9.380 de orificii de fiecare parte a podului care realizează 190 de tone de apă în fiecare minut

 Sursa: infoportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu