Vinul fals sau BFL - „Băutura fermentată liniştit”

Un trăscău ordinar, din compuşi chimici, fără legătură cu strugurii e vândut pe piaţă în loc de vin. Dacă s-ar acciza, statul ar câştiga anual 230 milioane de euro.

Până în urmă cu o jumătate de secol, falsificarea vinului era simplă, se îndoia cu apă. Odată cu introducerea chimicalelor în in dustria vitivinicolă, metodele s-au perfecţionat, ajungându-se la performanţa de a se comercializa băuturi alcoolice cu aroma, gustul şi culoarea vinului, dar care nu are nimic în comun cu strugurii.

Celebrul falsificator şi traficant de vinuri Gheorghe Ştefănescu „Bachus”, condamnat la moarte şi executat la sfârşitul anilor ’70, ar crăpa de invidie, dacă ar mai trăi, aflând ce beau astăzi românii: „Băutură fermentată liniştit”! Pe scurt, BFL. Adică apă, alcool etilic, sirop de glucoză, îndulcitori şi aromatizanţi naturali sau sintetici.

Doi litri de astfel de cocârţ ordinar se vinde la butic sau în piaţă cu preţuri cuprinse între 5 şi 8 lei. Mai ieftin decât apa minerală. O bei pe loc şi mori acasă. Dacă mai ajungi.
Continuare pe sursa: evz.ro

Un comentariu:

  1. Cat de mult adevar ai grait.Sunt o porcarie "vinurile" astea,eu le numesc "detergent la sticla";idem coca-cola,etc..

    RăspundețiȘtergere