Concediata ca....e prea frumoasa

Concediata ca arata prea bine, si-a dat seful in judecataO angajata a unei banci din New York a fost concediata de seful sau pe motiv ca arata prea bine. Femeia, in varsta de 33 de ani, si mama (divortata) a unui copil, nu i-a venit sa creada cand directorul bancii la care era angajata a anuntat-o ca o concediaza. Motivul? "Prea atractiva!". Directorul bancii i-a spus lui Debrahlee Lorenzana, originara din Puerto Rico, ca tinutele sale vestimentare sunt prea sexy pentru locul de munca si distrage atentia celorlalti angajati, in majoritate barbati.


Lorenzana nu a stat pe ganduri si l-a dat pe directorul bancii in judecata. Femeia a declarat ca este libera sa se imbrace cu orice haina isi doreste, atat timp cat se potriveste etichetei jobului si isi vede de treaba.
Debrahlee povesteste despre discutia cu seful ei: "L-am intrebat daca glumeste si pentru cine sunt prea atractiva si pe cine distrag? Pe el? Clientii? Pentru ca ei nu s-au plans niciodata".
Femeia din Puerto Rico spune ca i-a explicat sefului ei ca, de acolo de unde vine ea, femeile au obiceiul sa aiba grija de ele, sa se imbrace frumos, sa se macheze si sa isi faca manechiura, chiar daca merg la supermarket.
"Am fost crescuta in spirit latin. Noi suntem feminine. O femeie din Puerto Rico se va imbraca intotdeauna bine si va fi atragatoare", a adaugat aceasta.
Debrahlee Lorenzana declara ca oricum ar fi fost situatia, angajatorul tot i-ar fi gasit ceva "mult prea sexy pentru job".
Se poate sa fi fost doar o gaselnita pentru a o concedia? Poate si la ei, in banca, se fac restructurari.
Daca s-ar aplica si la noi aceleasi principii, oare cate tinere (si nu numai) ar fi concediate din cauza tinutei "indecente" (bluza fara sutien, cu decoleteuri generoase, fuste scurte, etc)?
Sursa: apropo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu