Delfinariul din Constanţa a primit zilele acestea 3 delfini.

După fiecare acrobaţie reuşită, dresorul îşi recompensează învăţăcelul cu un peşte proaspăt. Totul se petrece sub supravegherea instructorului venit tocmai din ChinaNi-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen, delfinii sosiţi la sfârşitul săptămânii trecute din China, s-au acomodat deja cu noua lor casă de la Delfinariul din Constanţa, iar medicii veterinari le-au stabilit un meniu.

De când au ajuns în România, veterinarii “au tăbărât” pe ei - să-i consulte, să le supravegheze comportamentul, să-i alinte şi să-i hrănească. Potrivit lor, cele trei mamifere s-au acomodat deja la Delfinariul de la Constanţa şi au un meniu stabilit. Mănâncă în fiecare zi o cantitate de peşte proaspăt egală cu o treime din greutatea lor.
Veterinarii spun că dolofanii dau gata zilnic cam 150 de kilograme de peşte proaspăt. “Sunt activi, răspund la comenzile dresorilor, sunt interesaţi de jucării, dar încă sunt stresaţi”, a declarat veterinarul Nicoleta Ursu. Timp de două săptămâni, la delfini vor avea acces doar medicii şi dresorii Delfinariului Constanţa, dar şi personalul acvariului din Beijing care a însoţit transportul şi care va mai rămâne în Constanţa o vreme.
Aproape 217.000 de euro a costat  transportul celor trei delfini ce au fost aduşi de curând din China la Delfinariul din Constanţa.
Avionul cu care au zburat este un Airbus A300-600, o aeronavă folosită la transportul animalelor vii pe distanţe mari.
 Meniul zilnic al unui delfin

- jumătate de kilogram de calmar, care le îmbunătăţeşte fertilitatea
- 45 de kilograme de hering
- 2 -5 kilograme de capelin

Vor primi nume româneşti

Dresorii de la Delfinariul din Constanţa ne-au dezvăluit că, în chineză, Ni-Ni înseamnă fetiţă, Pei-Pei – bebeluş, iar Chen-Chen – răsărit de soare. Mamiferele vor fi botezate în curând cu nume româneşti.
Sursa: libertatea

Un comentariu:

  1. de ce naiba nu au gasit 3 delfini din marea neagra? ce specie sunt aia din china?

    te astept la mine pe blog unde ilici e huiduit din nou

    RăspundețiȘtergere