Limitele creierului nostru

Limitele creierului nostru nu ne permit sa intelegem tainele UniversuluiLimitele creierului uman ne vor stopa mereu din descifrarea marilor mistele ale Universului, este afirmatia soc a unuia dintre cei mai reputati astronomi britanici, presedintele Societatii Regale, lordul Rees. Acesta sustine ca singurul motiv pentru care Big Bang-ul si existenta universurilor paralele raman niste necunoscute este tocmai limita gandirii umane.
"Asa cum un peste inoata in apa fara a fi constient de ceea ce se intampla cu mediul in care traieste, asa si microstructura spatiului este mult prea complexa pentru ca noi, oamenii, sa o intelegem", a declarat lordul Rees pentru presa britanica. Acesta a adaugat sustinat ca Einstein, folosind metode matematice, a elaborat teoria relativitatii generale, in timp ce fizicienii care i-au urmat au dezvoltat teoria cuantumului dar, de atunci, nimeni nu a gasit solutia de a uni cele doua teorii.
 "Unele aspecte ale realitatii - asa cum este si legatura dintre cele doua teorii - ne poate minuna asa cum ideile lui Einstein ar minuna un cimpanzeu, si asta pentru ca noi si creierul nostru ne-am atins limitele", a concluzionat astronomul britanic.
Sursa: descopera

Un comentariu:

  1. Anonim14:11:00

    nu am rezolvat noi misterele comunismului socialist, daramite pe cele ale universului...la mine pe blog: iranul vrea sanctiuni impotriva UE...

    RăspundețiȘtergere