A traversat Canalul Mânecii cu ajutorul baloanelor cu heliu

baloaneUn american a devenit prima persoană care a traversat Canalul Mânecii cu ajutorul baloanelor cu heliu. Aventurierul de 36 de ani a atins altitudini de peste 2.000 de metri şi a aterizat după ce a spart, pe rând, mai multe baloane. Americanul a fost purtat de baloane aproape 140 de kilometri.
Jonathan Trappe a parcurs o distanţă record de aproape 140 de kilometri, purtat de zeci de baloane uriaşe umflate cu heliu. Americanul a decolat din Marea Britanie şi a aterizat cu succes în Franţa după ce mai multe ore de zbor.
Înainte să plece, aventurierul ştia că va avea o sarcină dificilă, fiind prima persoană care traversează Canalul Mânecii în acest fel. "Am planificat călătoria de câtve luni. Sute de ore au fost puse în această mică aventură de a traversa Canalul. Suntem extrem de fericiţi, dar sunt puţin nervos pentru că voi zbura 139 de kilometri înainte să văd pământul", a declarat Trapp.
Aventurierul a avut în permanenţă asupra sa un sistem GPS pentru a fi localizat în cazul unei incident neprevăzut.
Nu este prima oară când americanul zboară cu baloane cu heliu, dar este pentru prima dată când a parcurs o distanţă atat de mare
. Nici aterizarea nu a fost lipsită de surprize
. Americanul a fost nevoit să spargă rând pe rând câte un balon pentru a atinge pământul.
Sursa: antena3.ro

2 comentarii:

 1. buna,
  imi plac genul asta de news
  apropo de link exchange:

  http://ancavrinceanu.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 2. interesanta provocare...vrea careva sa traverseze carpatii folosind aceleasi baloane?

  te astept la mine pe blog unde curuletz nastase e saturat sa tot auda de crimele comunismului

  RăspundețiȘtergere