Bisphenol A (BPA)..un pericol pentru barbatii aflati la cumparaturi

Bărbaţii şi cumpărăturile sunt o combinaţie de-a dreptul toxică, susţin specialiştii care au descoperit că terapia prin shopping îi poate face pe bărbaţi impotenţi.

Deşi poate părea hilară, explicaţia cercetărorilor, citată de The Telegraph, este următoarea: unele bonuri de casă conţin o doză suficient de mare din substanţa Bisphenol A (BPA) care poate suprima producţia de hormoni masculini.
Compusul respectiv, folosit pentru a face tuşul permanent şi rezistent termic, poate fi ingerat în cazul în care cel care manevrează
bonul de casă duce mâna la gură atinge alimentele.
"Pe termen lung, ingestia acestui tip de substanţă ar putea afecta funcţiile sexuale, în sensul că favorizează creşterea abdomenului în loc să dezvolte musculatura, afectând astfel erecţia", explică profesorul Frank Sommer, în vârstă de 42 de ani, unul dintre autorii cercetării. Folosirea substanţei pentru tuşul care imprimă bonurile de casă a fost deja interzisă în Canada şi în trei dintre statele americane.
De asemenea, cutiile şi sticlele pentru a căror imprimare s-a folosit BPA au fost considerate una dintre cauzele care duc la producerea cancerului la sân, a bolilor cardiace, a obezităţii, hiperactivităţii şi a numeroase alte boli.
Sursa: evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu