Cum e sa ai o casa in copac invizibila


Din exterior este un cub cu pereti din oglinzi, reflectand de aceea peisajul din jur, copacii sau cerul. Latura ii este de patru metri. 

Casa din copac, caci despre ea e vorba, se afla undeva in Suedia, la circa 55 de km de cercul polar, relateaza Greenpacks.

Aceasta a fost construita de arhitectii Tham si Videgard, care si-au propus sa faca o locuinta care sa se integreze perfect in peisajul din jur. Si au reusit.
Folosind o tehnica arhitectonica bine cunoscuta, respectiv daca acoperi peretii unei constructii cu oglinzi, aceasta va “disparea” in peisaj – suedezii facut o casa care este atat functionala cat si eco-prietenoasa.
Pentru interiorul casei s-a folosit lemn de calitate, podeaua are un sistem de incalzire electrica, in timp ce toaleta foloseste procedee ecologice de incinerare a resturilor.
Au existat voci critice ce au spus ca o astfel de casa poate reprezenta un pericol pentru pasari, care s-ar putea izbi accidental de ea. Insa problema a fost rezolvata dupa ce o substanta speciala a fost aplicata pe peretii-oglinzi, substanta care permite ca exteriorul sa devina vizibil pentru orice zburatoare cu pene.
Cei doi arhitecti suedezi planuiesc sa construiasca acum un complex de astfel de case invizibile, unde sunt invitati toti cei care isi doresc clipe de liniste si armonie in mijlocul naturii.
Sursa: hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu