Cutia neagra.Ce este cutia neagra.


Despre cutia neagra: 1)David Warren, cercetătorul australian a construit, în 1956, un prototip capabil să stocheze până la patru ore de înregistrări vocale şi datele tehnice ale zborului.


A fost găsită a treia cutie neagră a avionului polonez
2)Exista 2 tipuri de cutii negre
  a)pentru inregistrari sonore Cockpit Voice Recorder/ CVR ;
  b)pentru inregistrarile parametrilor de zbor Flight Data Recorder/ FDR.
3) Cele două cutii sunt plasate în coada avionului, deoarece aceasta este, în general, partea cea mai bine conservată în urma impactului cu solul sau cu apa.
4)O cutie neagra costa 25-30000 de euro.
5)Cu toate ca se numesc cutii negre, in practică, ea nu este deloc neagra.Aceste cutii sunt de culoare portocalie sau roşie, fapt care uşurează găsirea lor dacă avionul a fost distrus grav în accident.Conform unei teorii populare, după ce este acoperită de flăcări, portocalia cutie neagră devine, într-adevăr, neagră, din cauza funinginii.
6) Memoria solidă este înconjurată de un strat de
aluminiu, care este acoperit cu un material extrem de rezistent la căldură şi care, la rândul lui, este acoperit de un strat gros de oţel inoxidabil. Cutia neagră poate rezista unei temperaturi de 1.100°C timp de o oră, urmată de o temperatură de 260°C timp de 10 ore ;
7) În testele privind impactul în caz de prăbuşire, cutia neagră trebuie să poată rezista unei acceleraţii de 3.400 G. Oamenii îşi pierd cunoştinţa dacă sunt supuşi unei acceleraţii de 5 G mai mult de 5 secunde ;
8) O cutie neagră poate face faţă şi presiunii de pe fundul oceanului, rezistând în apă sărată timp de o lună.
David Warren, inventatorul cutiei negre, cercetător în domeniul aeronauticii la Melbourne, a murit zilele trecute la varsta de 85 de ani.

Un comentariu:

  1. Anonim22:49:00

    politicienilor romani le-ar trebui inserata un mini cutie neagra in creier, sa stim cat au furat, de la cine au luat spaga, cui si cat au dat spaga, cati nepoti incompetenti au, etc, etc...la mine pe blog peste 90 000 de mii de documente secrete despre razboiul din Afghanistan au fost "desecretizate" pe WikiLeacks!!!!!

    RăspundețiȘtergere