Dispozitive personale pentru a detecta mincinosii

Cercetătorii de la Universitatea din Utah lucrează în prezent la un dispozitiv care va permite detectarea minciunilor, în timp real, prin monitorizarea anumitor reacţii comportamentale, printre care şi mişcarea ochilor.
În curând: dispozitive personale de detectare a minciunilorProiectul a fost iniţiat în urmă cu cinci ani dar abia recent a fost licenţiată tehnologia care stă la bază. Când va fi finalizat, oricine va putea achiziţiona un dispozitiv care va detecta minciunile interlocutorilor.
Cercetătorii americani au pornit de la ideea că, pentru a minţi, omul face mai mult
efort decât dacă ar spune adevărul. Semnele constau, printre altele, în mişcarea ochilor şi dilatarea pupilei, timp de reacţie mai mare şi greşeli de exprimare.
Dintre semnele amintite, viitorul dispozitiv de detectare a minciunilor va monitoriza în principal mişcarea ochilor. Conform cercetătorilor, ochii dau semne clare, care nu pot fi interpretate greşit, de fiecare dată când cineva spune o minciună.
Spre deosebire de bătrânul poligraf, care nu este infailibil, acest dispozitiv va fi mult mai precis. În plus, va putea fi produs în masă şi comercializat ca orice alt gadget. Oricine va putea folosi un astfel de dispozitiv, la un anumit moment în timp.
Până a ajunge să fie disponibil pe piaţă, va fi folosit de instituţiile americane de apărare, spionaj şi contraspionaj. Deja, aceste instituţii "şi-au rezervat dreptul" de a fi primele si, pentru un timp, singurele care vor folosi noul detector de minciuni.
Sursa: go4it.ro

Un comentariu:

  1. Anonim00:58:00

    vreau sa fie instala un astfel de dispozitiv la gatul fiecarui politician roman...lui ilici si lui nastase sa le fie puse cate doua, caci acesti indivizi mint si cand spun adevarul...

    la mine pe blog despre cum Andrei Nastasian, puslamaua lui Curuletz Nastasian, o duce asa de rau, incat si-a gasit un job la o terasa de fitze din Herastrau?!?!?!?!?

    RăspundețiȘtergere