Schelet extern din titan pentru soldati

In SUA este testat un “schelet extern”, din titan, care va conferi purtatorului puteri uimitoare; de pilda, transportarea cu usurinta a unor greutati mari.
Un exoschelet metalic pentru soldatiDispozitivul, numit HULC (Human Universal Load Carrier), este alimentat de baterii si permite celui care il poarta sa alerge, sa sara, sa se ghemuiasca - pe scurt, nu impiedica miscarile normale ale corpului.
Insa, in acelasi timp, permite purtatorului sa care greutati considerabile, de pana la
91 kg, cu un efort mic.
Greutatea incarcaturii este transferata solului, gratie "picioarelor" din titan si unui computer incorporat, care "simte" (prin intermediul senzorilor) si imita miscarile utilizatorului. Si greutatea proprie a dispozitivului (24 kg) este transferata solului, astfel incat purtatorul aproape ca nu o sesizeaza.
HULC, creat de compania Lockheed Martin, este destinat soldatilor care opereaza pe front, in special in regiunile muntoase, pentru a le facilita transportul unor echipamente grele.
Sursa: descopera.ro

Un comentariu:

  1. Man, asta si mai multe, erau intr-un serial documentar, mai e despre nano-tehnologie, invizibilitate, etc. E un serial englez, cu un fost ministru al armatei de acolo, sau ceva asemanator cu functia de ministru, nu mai stiu exact detaliile,

    RăspundețiȘtergere