A traversat Pacificul intr-o barca din sticle de plastic

Exploratorul britanic David de Rothschild, in varsta de 31 de ani, a ajuns din California in Australia la bordul unei ambarcatiuni realizate din materiale reciclate.

 Miliardarul si aventurierul britanic David de Rothschild, in varsta de 31 de ani, si-a vazut visul cu ochii. Dupa aproape cinci luni, exploratorul, impreuna cu o echipa din care au mai facut parte inca cinci persoane, a reusit sa traverseze Pacificul in catamaran si sa ajunga din California in Australia. Incercarea este cu atat mai mult de apreciat cu cat ambarcatiunea, pe nume Plastiki, a fost realizata dupa planurile lui David, din materiale reciclate. Mai exact, pentru construirea
catamaranului, miliardarul a folosit 12.500 de sticle de plastic, pescuite din zona golfului San Francisco si lipite intre ele cu ajutorul unui adeziv ecologic din nuci si zahar. Desi parea fragila, ambarcatiunea britanicului a cantarit 12 tone si a reusit sa infrunte furtuni si vanturi puternice pana a ajuns la destinatie. Dotata cu panouri solare si turbina, Plastiki a parcurs 14.484 de kilometri pe apa, spre marea bucurie a lui David, care este ecologist pana in maduva oaselor.  

Face insula din gunoaie reciclate
Cel mai mare proiect ecologist in care s-a implicat David de Rothschild este crearea unei insule in apropiere de Hawaii, teritoriu pe care planuieste sa il construiasca doar din deseurile din plastic adunate din Pacific. Pentru realizarea acestui plan indraznet, David a cooptat o echipa de arhitecti din Rotterdam. Potrivit britanicului, daca ar fi puse unul langa altul, gunoaiele adunate din Pacific ar fi suficiente pentru a acoperi o suprafata cat Spania si Franta la un loc.

Sursa: cancan.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu