Cel mai tânăr student de la Cambridge are 15 ani

Arran Fernandez, mândru de invitaţia Universităţii Cambridge
Un puşti de 15 ani care nu a mers niciodată la şcoală a intrat în istoria Universităţii Cambridge drept cel mai tânăr student în peste 200 de ani. Arran Fernandez (15 ani) a învăţat de la tatăl său, Neil, tainele matematicii şi va începe luna viitoare cursurile Colegiului Fitzwilliam, din cadrul Universităţii Cambridge, relatează „The Daily Mail".
„De-abia aştept să merg la seminarii. Am parcurs deja bibliografia primului an şi lucrurile nu mi se par deloc complicate", a declarat Arran.
Băiatul a precizat că pentru el nu contează că este cel mai tânăr student, ci faptul că va avea ocazia să studieze într-o instituţie renumită. De altfel, recordul absolut a fost stabilit în
1773, când William Pitt, de numai 14 ani, a început cursurile în această instituţie, notează Adevărul.

Punctaj maxim pe linie
Neoficial, Arran a avut o performanţă asemănătoare: el a primit o invitaţie din partea Cambridge pe când avea 14 ani, însă directorul instituţiei i-a impus o condiţie: să obţină calificativul A, adică punctajul maxim, la un examen de fizică. Arran a obţinut chiar A+, iar în 2009, a luat toate testele la matematică cu punctaj maxim.
Mai mult, băiatul a primit calificativul A+, echivalentul a 10 cu felicitări, la testul de literatură engleză şi literatură franceză, iar la limba engleză a primit un A. Cursurile pe care le va urma Arran la Universitatea Cambridge sunt recunoscute drept cele mai dificile din întreaga lume. Printre cei care le-au frecventat se numără Isaac Newton şi Stephen Hawking.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu