Nu Dumnezeu a creat Universul

Universul nu a fost creat de Dumnezeu. Este concluzia la care a ajuns omul de ştiinţă Stephen Hawking şi pe care a publicat-o în cea mai recentă lucrare a lui.
Profesorul Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuţi fizicieni teoreticieni din lume, detaliază în cea mai recentă carte a sa, "The Grand Design", că Big Bang-ul a fost influenţat de legile gravitaţiei şi nu de intervenţia unei forţe divine, informează Realitatea.net.
22 de ani i-au trebuit omului de ştiinţă să îşi schimbe părerea, după ce într-o lucrare publicată în 1988 părea să accepte rolul de
creator al lui Dumnezeu în formarea Universului. În opinia cercetătorului faptul că oamenii sunt tot mai aproape de înţelegerea legilor care guvernează Universul este un mare triumf.
"Datorită legii gravitaţiei, universul se poate crea din nimic", a scris Hawking în cartea sa, citat de guardian.co.uk. "Creaţia spontană este motivul pentru care în loc de nimic există ceva", a mai spus fizicianul britanic.
În cartea "The Grand Design", Hawking spune că Dumnezeu poate fi eliminat din ecuaţia creării universului cu ajutorul teoriei M, o variantă a teoriei stringurilor. "Teoria M este teoria unificată pe care Einstein a încercat să o găsească", a precizat fizicianul.
Sursa: infoportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu