Tratament revoluţionar anti-SIDA a fost descoperit de catre cercetătorii israelieni

Cercetătorii israelieni au anunţat că au reuşit să distrugă, în cadrul unor teste de laborator, celule infectate cu virusul HIV, ce declanşează maladia SIDA, fără a afecta celulele sănătoase din organism, a anunţat, vineri, cotidianul Haaretz.
Cercetătorii de la Universitatea ebraică din Ierusalim au anunţat că au pus la punct un tratament pe bază de peptide (polimeri alcătuiţi din aminoacizi), care antrenează autodistrugerea celulelor infectate de virusul imunodeficienţei umane (HIV), relatează Mediafax. Până la acest studiu, terapiile anti-SIDA vizau distrugerea virusului prezent în celule, prezentând riscul revenirii infecţiei, dacă tratamentul era întrerupt sau dacă virusul dezvolta imunitate faţă de acest tratament. Cercetătorul israelian Abraham Loyter a declarat
pentru cotidianul israelian Haaretz că, după două săptămâni de teste, celulele vizate nu au reapărut, iar în urma acestei analize "se poate concluziona că ele au fost distruse".
 Într-un articol publicat pe 19 august în revista britanică AIDS Research and Therapy, cercetătorii israelieni Aviad Levin, Zvi Hayouka, Assaf Friedler şi Abraham Loyter au declarat că tehnica pe care au pus-o la punct "va putea conduce la o nouă terapie generală" împotriva virusului HIV. În luna iulie, cercetătorii americani au anunţat că au descoperit doi anticorpi capabili să blocheze - cel puţin în cadrul testelor de laborator - cele mai multe tulpini ale virusului HIV, deschizând astfel drumul către fabricarea unui vaccin anti-SIDA eficient.
La peste un sfert de secol de la descoperirea virusului HIV, care a făcut, până în zilele noastre, peste 30 de milioane de victime, încercările de obţinere a unui vaccin eficient împotriva maladiei SIDA au rămas fără rezultat, în ciuda eforturilor de mare amploare depuse de comunitatea internaţională şi a resurselor financiare şi umane impresionante care au fost utilizate. 
sursa gandul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu