Asteroidul Apophis ameninta Pamantul

Asteroidul Apophis ameninta Pamantul cu o forta comparabila cu cea a unui arsenal nuclear. Probabilitatea unei coliziuni este foarte mica, insa daca se va intampla o asemenea tragedie, atunci o suprafata de dimensiunea unei tari din Europa va fi stearsa de pe Terra.
Asteroidul Apophis ameninta PamantulOmul de stiinta rus Boris Sustov, directorul Institului de Astronomie de pe langa Academia de Stiinte a Rusiei, sustine ca in cazul unei coliziuni, energia totala a exploziei va fi comparabila cu detonarea tuturor arsenalelor nucleare existente in acest moment pe Terra.
"Daca pe Pamant va cadea un corp cu o lungime de 1-2 km, indiferent de locul in care va cadea, efectul va fi global. Daca va cadea insa un obiect cu marimea de cateva sute de metri, cum ar fi asteroidul Apophis /300 de metri/ , consecintele vor fi la scara regionala. Zona de impact a acestuia va echivala suprafata unei tari europene de dimensiune medie", a spus Sustov, citat de agentiile de presa ruse.

"Nu putem spune inca unde exact va cadea asteroidul. Putem vorbi doar cu aproximatie despre un loc anume", a mai spus omul de stiinta.

Sursa: mondonews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu