Bancherii vor sa schimbe OUG 50/2010

Astazi incep in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor discutiile pe marginea legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta 50/2010 privind contractele de credit destinate populatiei. Intrunirea deputatilor pare a constitui un moment de cotitura pentru sistemul bancar autohton, bancherii asteptand o serie de modificari ale actului normativ care le-ar putea face viata mai usoara in relatia cu miile de clienti tot mai nemultumiti. Practic, reprezentantii bancilor au depus, prin intermediul Asociatiei Romane a Bancilor, patru amendamente prin care solicita urmatoarele:
* posibilitatea de a
percepe un comision de retragere pentru sumele trase din credit prin instrument de plata;
* permiterea modificarii marjei dobanzii in cazul contractelor aflate in derulare;
* mentinerea costului total al creditului prin regruparea/redenumirea comisioanelor existente in contractele aflate in derulare;
* eliminarea aplicarii retroactive a legii.
Sursa: bankingnews

2 comentarii:

  1. Anonim12:14:00

    Adica vor sa anuleze tot, pur si simplu sa ne facem ca nu a existat aceasta ordonanta. Cred ca este timpul ca in Romania sa mai fie si o hotarare in favoarea omului de rand . Bancile ar trebui sa se obisnuiasca cu ideea ca asa cum s-a terminat cu specula imobiliara ,s-a terminat si cu castigurile colosale obtinute din credite oferite populatiei. Sa nu uitam ca in Romania sucursalele bancilor straine au cel mai mare profit din Europa. STOP!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RăspundețiȘtergere