Previziunile futurologului Alvin Toffler

Previziunile lui Alvin Toffler pentru 40 de ani: Incepe era petabyte-ului!Celebrul futurologul american Alvin Toffler si-a anuntat predictiile pentru urmatorii 40 de ani: un numar mare de femei vor ajunge la putere, imigratia musulmana in Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, potrivit AFP.
Predictiile pentru urmatorii 40 de ani au fost realizate de Toffler Associates, un cabinet de consultanta infiintat de scriitorul si futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman "Socul viitorului", publicat in 1970.
Previziuni economico-politice:
Africa de Sud va beneficia de o crestere economica sustinuta, iar un numar tot mai mare de oameni isi vor cultiva propriile legume si isi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai putin de marii producatori si distribuitori din industria alimentara.
China isi va consolida statutul de putere economica majora, se va alia cu Brazilia si cu India pentru a influenta ratele de schimb ale monedelor, dar si cu Venezuela si cu cateva state africane, pentru a-si asigura necesarul energetic.
Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu sapte metale rare, care sunt necesare pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar si pentru armament, radare, instalatii eoliene si automobile hibrid.
Dezvoltarea unor forme alternative de energie va crea "perdanti intr-o lume post-hidrocarburi", precum Arabia Saudita, Iran, Irak, câteva state din zona Golfului Persic, dar si Rusia si Venezuela.
Topirea ghetarilor va conduce la descoperirea a unor noi zacaminte minerale si petroliere.
Totodata, doar cateva tari vor mai fi considerate in viitor "state politienesti" - in principal Coreea de Nord si Iran.
Previziuni sociale:
Potrivit lui Alvin Toffler, in urmatorii 40 de ani internetul de mare viteza va deveni o veritabila norma in domeniu, iar videoconferintele le vor permite angajatilor sa nu mai mearga la birou si sa lucreze din orice colt din lume.
In timp ce Orientul Apropiat va deveni "un amestec de religii, miscari religioase si etnii", crestinismul se va extinde in tarile din emisfera sudica, iar musulmanii vor emigra in numar mare catre tarile din Occident.
Vor exista o serie de conflicte din cauza schimbarilor climatice, iar cresterea nivelului apelor marilor si oceanelor va provoca o deplasare masiva a populatiei din zonele de coasta.
Fenomenul de imbatranire a populatiei va conduce la cresterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile si cu ingrijirile acordate persoanelor in vârsta, iar sistemul american al asigurarilor de sanatate va inceta sa existe in forma sa actuala.
Totodata, procentul femeilor aflate in posturi de conducere va ajunge la un nivel de neimaginat in urma cu cativa ani.
Rapiditatea cu care vor fi transmise informatiile va determina omenirea sa intre in era "petabyte-ului", o unitate de masura, de stocare si de putere informatica superioara deja mult utilizatului gigabyte.
Sursa: mondonews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu