Regele Mihai a implinit 89 de ani


Regele Mihai a implinit luni, 25 octombrie, varsta de 89 de ani.

Regele Mihai implineste 89 de aniFiica Regelui Mihai, Principesa Margareta, spunea despre el ca a supravietuit dusmanilor lui si a supravietuit pana si copiilor dusmanilor lui. Totodata, Principesa Margareta isi aminteste ca atunci cand se intorcea de la scoala, la casa veche din Versoix, Regele Mihai citea mereu Herald Tribune.
"Exista un om pe lumea aceasta a carui prezenta ma face sa ma simt ocrotita, un om care se afla intotdeauna acolo, langa tine... Cand ma intorceam de la scoala, la casa veche din Versoix, el citea mereu Herald Tribune dupa masa de seara, dezlega rebus, asculta muzica clasica, inainte ca nesuferitele de televizoare sa intre in viata noastra. Serile noastre in familie erau placute si confortabile".

Regele Mihai s-a nascut la Sinaia, si este fiul Regelui Carol al II-lea si al printesei Elena si nepot al Regelui Ferdinand I. Carol a fugit impreuna cu amanta sa Elena "Magda" Lupescu si a renuntat in 1925 la tron. In consecinta, Mihai i-a succedat la tron regelui Ferdinand la moartea acestuia, survenita in iulie 1927. Regele Mihai a fost silit sa abdice la 30 decembrie 1947.

Regele Mihai locuieste in prezent mai mult in Elvetia, la Aubonne, si in perioade mai scurte in Romania, la castelul sau de la Savarsin sau la palatul Elisabeta din Bucuresti, pus la dispozitia sa prin decizie parlamentara.

Un comentariu:

  1. Anonim12:11:00

    Mare rege si asta! De aia se lupta pentru imaginea tarii lui? Alta sugativa!

    RăspundețiȘtergere