Ruşii au descoperit propriul Stonehenge, în munţii Caucaz

Un arheolog rus susţine că ar fi descoperit ruinele, bine conservate, ale unui Stonehenge Caucazian, construit în timpul Epocii de Bronz de o civilizaţie necunoscută, potrivit Realitatea.net.
Arheologul rus Andrey Belinskiy spune că aranjamentul circular neobişnuit al pietrelor a fost găsit într-una din cele 200 de aşezări care datează din 1600 î.Hr. şi care se află în nordul munţilor Caucaz. Aşezările au fost descoperite în ultimii cinci ani de o expediţie ruso-germană.
"Orice structură cu formă neobişnuită ar putea fi legată de un calendar", a declarat Belinskiy pentru Asociated Press, precizând că structurile nu seamănă cu hambare sau case.
El a mai spus că
ceramica descoperită în zonă avea ornamente care sugerează că creatorii lor cunoşteau astronomia şi calendarele. Civilizaţia nu a lăsat dovezi scrise, iar originile sale etnice sunt necunoscute.
Caucazul de Nord este una din regiunile cu cea mai mare diversitate de etnii din lume, aflată între mările Caspică şi Neagră. Regiunea a avut timp de mii de ani legături cu civilizaţiile mesopotamice, central-asiatice şi iraniene.
Aşezările aveau case realizate cu atenţie şi curţi ovale pentru vite şi erau construite pe platoul montan dintre râul Kuban şi oraşul de azi Kislovodsk.
Sursa: infoportal.ro


Un comentariu: