Soldatul Universal exista

Consortiul militar Raytheon a lansat recent ultima generatie de “roboti portabili” destinati pentru fortele armate. Noii roboti sunt mai puternici, mai rapizi si mai inteligenti decat versiunile anterioare, masinariile fiind foarte apreciate de catre reprezentantii U.S. Army
Costumul robotizat, caci in fond acesta este noul robot, a fost conceput pentru a asista si ajuta personalul militar care trebuie sa efectueze actiuni de ridicare si transport a diverselor obiecte, activitati care pot duce oricand la accidentarea oamenilor. Costumul este alcatuit dintr-un ansamblu de
structuri metalice, senzori de mare precizie si dispozitive de control, fiind actionat de pompe hidraulice de mare presiune.
Un singur om care foloseste un astfel de costum robotizat dezvolta forta fizica a trei persoane, fiind capabil sa ideplineasca astfel munca mai multor oameni.
Costumul exoschelet metalic permite asfel celui care il poarta sa efectueze activitati extrem de diverse, de la spargerea demonstrativa a catorva placi de lemn masiv, la manevrarea sigura a unei incarcaturi periculoase de tipul unei rachete destinate avioanelor de vanatoare.
Sursa: descopera.ro


Un comentariu: